Thomas Pieters
Beeld: Golfsupport.nl
Tom Watson op de Kennemer
Beeld: Golfsupport.nl

Terugblik op het KLM Open 2015

12 september 2017 Redactie GOLF.NL
Nog twee dagen tot het KLM Open. In de aanloop kijken we kort terug op de laatste tien Opens. Ditmaal het Open van 2015 waarin de Belg Thomas Pieters won.

Na Paul Casey in 2014 kende het KLM Open in 2015 weer een heel mooie winnaar. Ditmaal won het grote Belgische talent Thomas Pieters, op de dag van zijn zege 23 jaar oud.

In 2014, zijn eerste jaar op de European Tour, behield de Vlaming zonder problemen zijn Tourkaart. In 2015 won hij twee toernooien, in Tsjechië en op de Kennemer het KLM Open. 2016 werd het jaar van de grote doorbraak. Na een tweede plaats in Tsjechië en een week later winst in Denemarken kon en wilde Ryder Cup-captain Darren Clarke niet om de Belg heen. Pieters kreeg een wildcard. Met vier punten uit vijf partijen werd hij de best scorende rookie ooit.

Pieters was de eerste Belgische KLM Open-winnaar sinds 1953. Met negentien onder par won hij met de laagste score ooit in een Dutch Open. Bekijk hier een samenvatting van de NOS en hieronder een interview van GOLF.NL.


Joost Luiten was de beste Nederlander, hij werd gedeeld 23ste. Wil Besseling was de enige andere Nederlander die de cut haalde en hij werd gedeeld 47ste.

Matthew Fitzpatrick kwam in het nieuws door op dag twee bijna een magische ronde in 59 slagen te spelen. Het werd een ronde 60 (-10). Geen baanrecord want er mocht die dag geplaatst worden. Fitzpatrick eindigde op de gedeelde dertigste plaats.

Het KLM Open van 2015 was bijzonder door de deelname van Tom Watson, toen 66 jaar oud. De achtvoudige major-winnaar haalde knap de cut en werd gedeeld 47ste. De NOS maakte een verslag en GOLF.NL sprak Watson onder meer na de slotronde:


Padraig Harrington werd in 2015 55ste en Nicolas Colsaerts 56ste. Chris Wood, Ross Fisher en Miguel Angel Jiménez misten de cut.

De 'shots of the week' van het KLM Open 2015:


De editie van 2015 is voorlopig het laatste KLM Open dat op de Kennemer is gespeeld. Van 2016 tot en met 2018 is The Dutch gastheer.

Eindstand 2015.

Wade Ormsby maakte - zoals hierboven al te zien was - een hole-in-one op de door Warsteiner gesponsorde 11de hole. Hij won daarmee ‘een jaar lang Warsteiner Premium Pils’. Ormsby was erg blij met zijn prijs: 'Of ik een bierdrinker ben? Ik ben een Australiër! Ik heb thuis genoeg vrienden die me kunnen helpen met deze voorraad.'


In 2015 sprak GOLF.NL op het KLM Open met Johan Cruijff. Hij was ook een groot golfliefhebber van de sport golf en praat daarover in dit interview. Cruijff zou een half jaar later overlijden.


Een video van de greenkeepers op de Kennemer in 2015:

Links

Terugblik op het KLM Open 2014.

Lees meer over

KLM Open Joost Luiten