Reinier Saxton
Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton wordt 23ste in Engeland

10 september 2017 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton is zondag gedeeld 23ste geworden in de Bridgestone Challenge.

Reinier Saxton was de enige Nederlander die de cut haalde in de wedstrijd van de Challenge Tour, waarin een variant van stableford werd gespeeld. (Zeven punten voor een albatross, vijf voor een eagle en twee voor een birdie; bij een par gebeurde er niets, een bogey betekentde een punt in mindering en een dubbel of nog erger betekende drie punten inleveren.) Op de jaarranglijst boekt Saxton maar twee plaatsen winst (zie verderop). 

De wedstrijd op Luton Hoo Hotel, Golf & Spa werd gewonnen door de Zweed Oscar Lengden. Wil Besseling en Darius van Driel misten de cut op de slag en ook Maarten Lafeber en Daan Huizing haalden de finaleronden niet.

Het seizoen telt nog zeven wedstrijden. Volgende week staat de Irish Challenge hosted by Mount Wolseley Hotel Spa and Golf Resort op het programma. Jurrian van der Vaart, Van Driel en Saxton spelen in Ierland. Besseling, Lafeber en Huizing kiezen voor het KLM Open.

Eindstand.

Road to Oman:

  • Huizing 43 (42)
  • Saxton 68 (70)
  • Lafeber 70 (68)
  • Van Driel 91 (90)
  • Besseling 94 (93)
  • Van der Vaart 105 (102)

Alps Tour

Lars van Meijel is zondag zesde geworden in de Citadelle Trophy. Met de scores 72-73-67-68 was het verschil met de winnaar tien slagen. De winnaar was de amateur Edgar Catherine uit Frankrijk.

Max Albertus werd gedeeld 39ste en Bernard van Geelkerken miste de cut.

Op de jaarranglijst is Van Meijel derde. De top 5 aan het eind van het seizoen promoveert naar de Challenge Tour en er zijn nog drie wedstrijden te gaan.

Eindstand.


}