Nationaal Open prooi voor Meekers en Osther

9 september 2017 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers heeft op de Goyer het Nationaal Open gewonnen. Bij de mannen was een professional de beste, Fernand Osther.

Bekijk in de carrousel boven dit bericht een videoreportage van GOLF.NL van de laatste dag van het Nationaal Open 2017.

Romy Meekers was emotioneel in haar overwinningsspeech in het clubhuis van de Goyer G&CC. De 20-jarige speelster van Oranje eindigde dit seizoen vaak als tweede maar in het prestigieuze Nationaal Open was het wel raak. ‘Ik was er vaak dichtbij dit jaar en als het dan steeds net niet lukt breekt dat je op een gegeven moment op. Gisteren na de derde ronde (Meekers verspeelde haar koppositie na een tegenvallende 78) dacht ik, daar gaan we weer. Gelukkig heb ik vandaag wel goed gespeeld en kon ik het dit keer wel afmaken.’

Meekers kwam op een totaalscore van +4, twee slagen beter dan Myrte Eikenaar. Derde werd de talentvolle Anouk Sohier van de Haagsche. Als beste professional eindigde Annemieke de Goederen op een gedeelde zesde plaats met +14.

Heren

Heersten de amateurs bij de vrouwen, bij de mannen ging de titel naar een professional. Fernand Osther begon de slotronde met een voorsprong van vier slagen op Inder van Weerelt en amateur Vince van Veen. Osthers voorsprong kwam op de laatste 18 holes eigenlijk geen moment in gevaar. Met een ronde 71 en een totaal van -8 won hij zijn eerste Nationaal Open met vier slagen voorsprong op Kiet van der Weele, speler van de Rosendaelsche die besloot met een prima ronde 70.

‘Ik voelde me eerlijk gezegd heel comfortabel de laatste ronde, mijn spel voelde goed, van de spanning had ik eigenlijk geen last’, aldus Osther die via de Qualifying School van de European Tour gaat proberen speelrecht te veroveren op de grotere Tours.  Inder van Weerelt eindigde als derde op vijf slagen van Osther.

Bij de prijsuitreiking waren er terecht veel complimenten voor de greenkeepersstaf van de Goyer. Ondanks de grote hoeveelheden regen lag de baan er geweldig goed bij.  

Eindstand.


}