Zeer slechte omstandigheden op vrijdag op de baan van de Goyer.
Beeld: Golfsupport.nl

Sohier en Osther aan kop in nat Nationaal Open

8 september 2017 Redactie GOLF.NL
Ondanks het zeer slechte weer - en een vertraging van twee uur - hebben de spelers vrijdag in het Nationaal Open op de Goyer Golf & Country Club hun derde ronde kunnen afmaken. Bij de dames gaat Anouk Sohier aan de leiding. Fernand Osther doet dat bij de heren.

Romy Meekers wist in de derde ronde van het Nationaal Open haar koppositie niet vast te houden. De 20-jarige speelster van Oranje ging aan de leiding na 36 holes, maar zakte met een 78 (+6) naar een gedeeld tweede plaats (samen met Myrte Eikenaar, die ook op +7 staat na 54 holes).  

Anouk Sohier ging rond in 73 (+1) slagen en greep met de beste ronde van de dag - voor een totaal van +4 na 54 holes - de leiding. Sohier heeft een voorsprong van drie slagen op Meekers en Eikenaar. Judith van der Voort (+9) en Zhen Bontan (+11) volgen op de vierde en vijfde plaats.

Heren

Professional Fernand Osther begon vrijdag nog op de tweede plaats, maar gaat dankzij een ronde 71 (-1) als leider, met vier slagen voorsprong, de laatste ronde in. Osther noteerde twee bogeys en zelfs een dubbele bogey, maar maakte ook drie birdies en een eagle op de natte baan van de Goyer. 

De leider na dag twee, Inder van Weerelt, zakte naar de tweede plaats. De oud-tourspeler noteerde een 77 (+5) en deelt nu met amateur Vince van Veen, die ook op een totaal van -3 staat, de tweede plaats.

De amateurs Kiet van der Weele (-2) en Robbert van Helden (par) staan op de vierde en vijfde plaats. 

Het Nationaal Open is na het KLM Open het belangrijkste toernooi van Nederland. Het kampioenschap eindigt op 9 september. De toegang is gratis.

Leaderboard.

Op zaterdag kun je op de Goyer een plaats veroveren in Beat the Pro bij het KLM Open: lees hier meer.

Lees meer over

Amateurs