'Wraak' voor slechtste fanatieke golfer?

7 september 2017 Redactie GOLF.NL
Een jaar geleden werd Peter van Vulpen op The Dutch gekroond tot 'De slechtste fanatieke golfer van Nederland'. Vooral op hole 15 ging het flink mis: negentien slagen! Een jaar later krijgt Peter een herkansing. Gaat hij op hole 15 onder de negentien slagen duiken?

In 2016 stonden vier 'gewone' amateurs op The Dutch voor een bijzondere rondje golf. Golfers met echte passie voor de sport die les nemen en geregeld oefenen maar golf net als veel anderen toch heel moeilijk blijven vinden. Vier golfers ook die graag een uitdaging aangaan. 

En een uitdaging werd het! Ze mochten de back nine van The Dutch spelen zoals de pro's dat in het KLM Open ook doen. Dus veel holes van de backtees en putten op de snelste greens van Nederland. En dat onder druk van publiek en camera's. 

Het werd een memorabele middag. De mannen hadden bijna 5 uur nodig voor de 9 holes en de scores liepen flink op. Ondanks zijn enorme inzet was het Peter die de meeste slagen nodig had. Vooral door 19 slagen op hole 15, een par-5, werd hij 'gekroond' tot de slechtste fanatieke golfer van Nederland. 

Peter kreeg ook een echte prijs, hij is door PGA professional Leonard Smit een jaar begeleid. Samen hebben ze hard aan zijn spel gewerkt. Nu een jaar later krijgt Peter een herkansing. Hij gaat proberen om zijn score van 19 slagen op hole 15 te verbeteren.

Kijk hierboven naar de nieuwe video en kijk hieronder naar de verrichtingen van Peter en de drie andere mannen vorig jaar op The Dutch. 

Lees meer over

Fun Instructie