Romy Meekers
Romy Meekers
Beeld: Golfsupport.nl

Meekers en Van Weerelt eerste in Nationaal Open

7 september 2017 Redactie GOLF.NL
Halverwege het Nationaal Open op de Goyer gaat Romy Meekers nog steeds aan de leiding bij de vrouwen. Bij de mannen heeft Inder van Weerelt de leiding overgenomen.

Romy Meekers is na een ronde 71 en 74 één boven par voor het toernooi. De 20-jarige speelster van Oranje heeft twee slagen voorsprong op de nummers twee. Judith van der Voort (72-75) is nog steeds tweede maar deelt de plek nu met Anouk Sohier, die rondging in 76 en 71 slagen.

De 16-jarige Lizzy Peeters speelde twee extreme ronden: woensdag 83 slagen, donderdag 68 (-4). Dat is de beste ronde bij de vrouwen tot nu toe. Peeters is na 36 holes gedeeld achtste.

Na een ronde 65 (-7) op donderdag voert Inder van Weerelt het klassement van de mannen aan. De professional maakte maar liefst negen birdies en daar stonden twee bogeys tegenover. Van Weerelt heeft op de European Tour en Challenge Tour gespeeld en is nu pro op Golfsociëteit de Lage Vuursche. Hij won vorige week de Twente Cup en veroverde daarmee een wildcard voor het KLM Open, maar zal vanwege andere verplichtingen niet meedoen.

Van Weerelt heeft met -8 twee slagen voorsprong op collega-pro Fernand Osther (67 op donderdag). Amateur Kiet van der Weele is na een ronde 68 derde. Amateur Severiano Prins is na een ronde 66 vierde met vier slagen meer dan Van Weerelt.

Mike Toorop maakte op de eerste dag 67 en was daarmee de leider, maar na een ronde 79 is hij gedeeld 24ste.

Het Nationaal Open is na het KLM Open het belangrijkste toernooi van Nederland. Het kampioenschap eindigt op 9 september. De toegang is gratis.

Leaderboard.

Op zaterdag kun je op de Goyer een plaats veroveren in Beat the Pro bij het KLM Open: lees hier meer.

Amber Bruins is 16de:

Lees meer over

Amateurs