HKG golf
HKC op de Kennemer

Haagsche-Noordwijkse-Kennemer op 1 dag

3 september 2017 Redactie GOLF.NL
Een groepje golfers heeft opnieuw alle beroemde 18-holes duinbanen van Nederland in één dag gespeeld.

De groep met de naam HKC (Het Kleine Clubje) speelt op allerlei mooie banen in het buitenland en binnenland en houdt ook elk jaar de Links Course Challenge op de drie 18-holes duinbanen van Nederland. Dit jaar was de Links Course Challenge op woensdag 30 augustus en dat was een een beetje pech, want het was de enige dag van de week dat het hard regende en waaide.

De laatste ronde was op de Kennemer (foto). 'We hebben de drie rondes uitgespeeld, ondanks de soms hevige storm', vertelt Max Remerie. 'Voor wat het waard is, de winnaar had 35, 36 en 36 stableford punten. 40.000 stappen gezet ... Vorig jaar waren het 35.000 stappen.'

HKC bestaat sinds 2011 en bestaat uit golfers die lid zijn van The Dutch, de Haagsche, Noordwijkse, Kennemer en Goyer. De groep was in het verleden op Loch Lomond, Gleneagles, Penha Longa, Ierland (onder meer Old Head), Wales (onder meer Celtic Manor en Royal Porthcawl), Bulgarije (Thracian Cliffs) en dit jaar in Italië (onder meer Royal Park I Roveri waar in oktober het Italian Open gespeeld wordt).

Zijn er meer van deze liefhebbersgroepen in Nederland? Meld je bij GOLF.NL: redactie@golf.nl.

}