Teleurstellend slot Nederlanders op Challenge Tour

28 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Er stond zaterdag aardig wat op het spel voor de Nederlanders op de Challenge Tour, in de laatste ronde van de Ras Al Haimah Challenge. De beste 45 spelers van de ranglijst na dit toernooi mogen aanstaande woensdag in het slottoernooi in Oman starten. Die top-45 mag ook PreQ2 overslaan en meteen door naar de Final van de Qualifying School. Alleen Daan Huizing voldoet aan die eis.

Op de laatste dag van de Ras Al Haimah Challenge maakte Jurrian van der Vaart geen aanspraak meer op een topnotering. Met een ronde 71 (-1) ging hij weliswaar onder par, maar verloor de Nederlander alsnog vier plaatsen in het klassement. Van der Vaart eindigt met een totaal van -9 op de gedeeld 17de plaats en was daarmee de beste Nederlander. Een kleine troost, want Van der Vaart moest eerste of tweede worden om door te mogen naar Oman, waar woensdag het slottoernooi van de Challenge Tour in 2017 begint. 

Maarten Lafeber stond na 54 holes drie slagen achter de leider, maar sloot zijn toernooi af met een teleurstellende 74 (+2) en eindigde zo met -7 op de gedeeld 28ste plaats. Met dit resultaat blijft Lafeber op de 73ste plaats staan van de jaarranglijst. De top-70 krijgt vol speelrecht op de Challenge Tour in 2018, dus daar grijpt de bondscoach net naast.

Daan Huizing noteerde zijn beste score - 69 (-3) - van de week en steeg naar de 33ste plaats. Huizing blijft in de top-45 staan van de Road to Oman en speelt als enige Nederlander het laatste Challenge Tour-toernooi van het seizoen. 

Reinier Saxton had geen goede dag en ging ronde in 76 (+4) slagen voor een 58ste plaats. De Santpoorter deed daarmee niet voldoende om het slottoernooi in Oman volgende week te mogen spelen. Saxton staat nu op de 62ste plaats op de jaarranglijst en heeft dus wel speelrecht voor de Challenge Tour in 2018 verdiend.

Darius van Driel haalde het weekend niet en mag zich net als Van der Vaart, Wil Besseling, Saxton en Lafeber opmaken voor PreQ2 van de Q School.

Leaderboard Ras Al Khaimah Classic 2017.

Road to Oman.

De zege ging naar Jens Dantorp. De Zweed won spectaculair met een eagle op de eerste hole in een play-off tegen Adrian Meronk:

Lees meer over

Challenge Tour