Falkenstein, de beste baan van Duitsland
Afwisseling genoeg op Falkenstein
Elbphilharmonie in Hamburg

Golfen in top-10-stad Hamburg

27 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Lonely Planet heeft Hamburg op de vierde plek gezet in haar Top 10 Cities voor 2018. Laat daar toevallig ook de beste golfbaan van Duitsland liggen...


Lonely Planet, uitgever van populaire reisboeken, heeft deze week zijn jaarlijkse lijstjes gepubliceerd. Chili staat op de eerste plek van landen om te bezoeken in 2018, gevolgd door Zuid-Korea en, voor ons dichter bij huis, Portugal. Naast deze Top 10 Countries heeft Lonely Planet een Top 10 Best Value, Top 10 Best Regions en Top 10 Cities voor volgend jaar samengesteld. 

Dankzij al die lijstjes is het bijna onmogelijk je eigen bucket list te laten voor wat-ie is. Suggestie voor een aanvulling die makkelijk uitvoerbaar is en uitermate geschikt voor golfers? Hamburg! Lonely Planet zet de Duitse stad, op 4,5 uur rijden van Utrecht, op de vierde plek achter Sevilla, Detroit en Canberra.  

Beste nachtleven van Europa

De motivatie van Lonely Planet is als volgt: “De voltooiing van de nieuwe concertzaal Elbphilharmonie met een kostprijs van 789 miljoen euro leek nog langer te duren dan de complete ringcyclus van Wagner, maar het was elk jaar van de vertraging waard. De glazen bovenkant van het gebouw schittert als kristallen zeilen, terwijl de basis van baksteen de robuuste stijl reflecteert van het omliggende historische havengebied HafenCity. Vanaf hier strekt Hamburg zich uit langs de enorme haven en de rivier de Elbe. Er is genoeg te beleven: strandbars aan de rivier, misschien wel het beste nachtleven van Europa en allemaal kleine pareltjes die je tegenkomt als je de stad doorwandelt met de tientallen oude torenspitsen als kompas.”

Variëteit

Klinkt goed, maar wat is er voor een golfer te doen? Toevallig ligt de mooiste baan van Duitsland op een steenworp afstand: De Hamburger Golf-Club Falkenstein. Niet alleen golfers zelf zetten deze baan op één via Leadingcourses.com, ook het gezaghebbende, Britse Top100golfcourses.com waardeert de baan als beste in Duitsland

Falkenstein ligt tien kilometer ten westen van Hamburg, de club is opgericht in 1906 en het ontwerp is van het beroemde architectenbureau Colt, Morrison en Alison. Top100golfcourses.com: “Het is een bosrijke baan. Vaak hebben holes omzoomd met bomen saaie, op snelweg lijkende fairways. Hier zijn alleen hole 2 en 11 relatief recht en daarmee is de variëteit precies goed op een baan met veel doglegs en andere interessante obstakels. De routing is dynamisch, past goed in de natuurlijke omgeving en alle soorten slagen worden getest.”

Greenfee

De greenfee bedraagt 90 euro voor 18 holes en 50 euro voor 9 holes. Deze prijzen gelden voor  doordeweekse dagen; in weekenden en tijdens feestdagen mag je alleen de baan in met een clublid. Meer informatie vind je op de site van Hamburger Golf-Club Falkenstein. Op de site vind je ook aanbevelingen voor hotels in de buurt, met een tweepersoonskamerprijs uiteenlopend van 45 euro tot 195 euro.