Joost Luiten op dag 3 van het Italian Open op Golf Club Milano.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten 28ste na 54 holes in ItaliΓ«

14 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Moving day van het Italian Open leverde voor Joost Luiten opnieuw een ronde 68 (-3) op. Met een totaal van -9 gaat de Nederlander als gedeeld 28ste naar de slotdag van het grote Rolex Series toernooi.

'Het lijkt wel alsof ik geen andere score kan maken op deze baan', zei Luiten over zijn derde 68 op rij op Milano Golf Club. De Nederlandse nummer 99 van de wereldranglijst deed aan de zijde van Nicolas Colsaerts weinig fout en schreef vier birdies en een bogey op zijn kaart. 

'Als je hier goede zaken wilt doen moet je 5 onder spelen. En dat had gekund, want het was vandaag weer solide', zei de Nederlander. 'Het zijn kleine greens dus als je de greens raakt heb je vaak een birdieputt. Ik raak veel greens, maar dan moeten er een paar putts vallen van vijf tot zeven meter. De eerste twee dagen gebeurde dat wel en vandaag niet. Als je vijf of zes onder maakt doe je goede zaken, dus morgen op de laatste dag gaan we in de aanval', aldus Luiten die gedeeld 28ste staat in het klassement.

Wallace blijft aan kop

Matt Wallace is met nog 18 holes te spelen de te kloppen man in Italië. Met een totaal van -17 heeft de Engelsman twee slagen voorsprong op Tyrrell Hatton en titelverdediger Francesco Molinari. Tommy Fleetwood noteerde een uitstekende 63 (-8) en is gedeeld 6de met -13. 

Leaderboard.

Beelden dag drie van Ziggo:

Loading the player...


Een uitstekende par na een slechte drive van leider Matt Wallace op de 18de:

Sergio Garcia speelde vandaag samen met een grote fan: Austin Connelly (de runner-up in het KLM Open dit jaar):

Challenge Tour

In het Hainan Open is Reinier Saxton op de gedeeld 19de plaats geëindigd. Daan Huizing werd 31ste. De wedstrijd in China werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Erik Van Rooijen.

Eindstand.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour