Een deel van het schilderij van Joost Luiten en Pim Smit
Een kunstwerk van Pim Smit van het T-shirt dat Luiten gebruikte bij het schilderen
Beeld: Arthur de Mie

Schilderij Luiten brengt 6.000 euro op

13 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Een schilderij dat Joost Luiten en kunstenaar Pim Smit voor het goede doel maakten, heeft 6.000 euro opgebracht.

Het schilderij dat kunstenaar Pim Smit vorige week maakte met Joost Luiten is maandag op de Goyer G&CC geveild door Junior Zegger. Luiten was aanwezig om het schilderij te veilen.

De European Tour-speler maakte het kunstwerk door golfballen met verf op een doek te slaan. Dat gebeurde met speciale art paint-technieken zoals paintputting en clubhitFX. Het werd geleid door kunstenaar Pim Smit, die meerdere grote kunstprojecten heeft gemaakt met internationale topsporters. Dat gebeurt onder de naam Art Meets Sport.

Het creëren van het schilderij werd georganiseerd om geld te werven voor Make-a-Wish Nederland, een stichting die de wensen van zieke kinderen vervult. Bijvoorbeeld van 'wenskind' Mats. Hij is 14 jaar en heeft ernstig nierfalen. Hij speelt golf en een bezoek aan de Ryder Cup van 2018 is de allerliefste wens van Mats. Make-A-Wish Nederland zet alles op alles om zijn wensen te realiseren. De stichting organiseerde vorige week een ontmoeting tussen Mats en Luiten.

Op de veiling, die volgde op een benefiettoernooi, werd ook een kunstwerk van Pim Smit aangeboden van het shirt dat Joost droeg bij het maken van het schilderij. Dat bracht 1.600 euro op. De stichting Golf4Charity, die de veiling organiseerde, kon uiteindelijk een cheque van 45.000 euro overhandigen aan Hanneke Verburg van Make-a-Wish Nederland.

Lees meer over

Joost Luiten