Joost Luiten had een vroege starttijd en begon zijn tweede ronde op hole 10.
Beeld: Getty Images.

Geen progressie Luiten in Italiƫ

13 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Ook op dag twee van het Open D'Italia wist Joost Luiten niet echt laag te gaan. Net als in de openingsronde had de Nederlander 68 (-3) slagen nodig voor de 18 holes van Golf Club Milano.

Met een totaal van -6 is de 31-jarige professional nu gedeeld 27ste. Hij begon de tweede dag op de gedeelde 30ste plaats.

Luiten begon vrijdag op hole 10 en kende met birdies op 11 en 12 een sterke start. Dankzij birdies op 17, 1 en 2 stond de Nederlander even in de top-5. Door een bogey op 8 (en eerder op de dag op 16) bleef Luiten steken op -3 voor de dag.

'Om te kunnen zeggen dat het echt een goede dag was laat ik vandaag twee slagen te veel liggen', reageerde Luiten op zijn tweede ronde. 'Die twee slagen verlies ik op de laatste twee holes. Op 8 maak ik een bogey en op 9 - een par-5 - mis ik een birdieputt van zo'n anderhalve meter.'

De prijzenpot - 7 miljoen dollar - is flink deze week. Zo verdien je met een twaalfde plaats nog meer dan een ton euro's. Om daar kans op te maken heeft Luiten betere scores nodig.

'-3 is natuurlijk niet heel slecht, maar ik word er niet warm of koud van', zei hij. 'Voor een echt lage ronde moet ik de kansen die ik creëer beter benutten. Vandaag heb ik de laatste 7 holes veel te weinig geholed. Mijn ballstriking was de eerste negen holes erg goed. In de tweede helft lag ik iets vaker in de rough, maar is het nog steeds goed scoren hier. De fairways en greens zacht, dus de baan speelt breed. Dat zie je ook aan de scores, want je moet vier of vijf onder par spelen om terrein te winnen.'

Fraser en Wallace aan kop

Marcus Fraser en Matt Wallace gaan met -13 aan de leiding. Titelverdediger Francesco Molinari is vijfde met -10.

Sergio Garcia, die deze week bekendmaakte dat hij in maart 2018 voor het eerst vader gaat worden, staat er met -9 goed voor. De Spanjaard is gedeeld zesde. Landgenoot John Rahm, de hoogst gerankte speler in het veld, doet het ook niet slecht met -7 en een gedeeld 18de plaats.

Leaderboard.

Beelden van dag twee van Ziggo:

Loading the player...


Bijna een eagle voor Sergio Garcia op de laatste hole:

Ook een mooi slot voor Marcus Fraser, een van de leiders:

Challenge Tour 

Halverwege het Hainan Open is Reinier Saxton gedeeld 19de met 70 en 69 slagen (-5). Daan Huizing (72-68) is gedeeld 25ste.

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour