Beeld: FootJoy
Beeld: FootJoy
Beeld: FootJoy

FootJoy lanceert D.N.A. Helix golfschoen

7 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Dankzij de feedback van tourspelers zag FootJoy genoeg ruimte voor verbetering van de succesvolle FootJoy D.N.A. schoen. Met de D.N.A. Helix zet FootJoy in op een lichtgewicht schoen die flink meer stabiliteit geeft.

Wat is het?

FootJoy lanceerde in 2014 de eerste versie van de D.N.A (DryJoys Next Advancement) schoen en komt drie jaar later met de D.N.A. Helix. Door de succesvolle ProSL, een favoriet onder tourspelers die kiezen voor een spikeless schoen, was het de vraag of de D.N.A. bestaansrecht heeft. Volgens FootJoy waren er genoeg mogelijkheden tot verbetering, met name als het gaat om de stabiliteit, en dan in het bijzonder bij de hiel. 

Wat is er nieuw?

In de nieuwe Helix is gekozen voor een stabieler ontwerp. Volgens FootJoy is de Helix 38% stijver dan de voorganger. Dat heeft vooral te maken met de buitenzool, die breder is en is gemaakt van NitroThin 3.0 TPU. De ruimte tussen de noppen is verbreed, en dat zorgt voor extra stabiliteit, die volgens de tourspelers met name bij de hiel nog beter kon. Door de 'cut-outs' in de middenzool is er toch nog gewicht (23%) bespaard en is de flexibiliteit intact gebleven. 

Dankzij een 3D FoamCollar is het voetbed verbeterd en past de vorm van je voet beter in de schoen. De tong is ook verbeterd, zodat deze niet meer schuift en op z'n plek blijft. Het bovenwerk is gemaakt van comfortabel pittards chromoSkin leer (1 jaar garantie op waterdichtheid).

'Terwijl het zeker een uitdaging was om een succesvolle schoen als de D.N.A. te verbeteren, kwam uit de gesprekken met onze tourspelers wel degelijk suggesties naar boven om de schoencategorie te verbeteren. Maar dit is niet enkel een update voor ons. De D.N.A. Helix is een volledig nieuwe golfschoen voor alle spelers die tourprestaties en lichtgewicht comfort willen', aldus Keith Duffy, Senior Product Manager bij FootJoy.

Wat vinden wij?

Kan de nieuwe D.N.A. de verwachtingen waarmaken? Het is afwachten of de schoen net zo'n succes gaat worden, maar met de extra stabiliteit, de moderne en stoere looks heeft de D.N.A. Helix serieuze stappen voorwaarts gemaakt. De schoen heeft een modern kleurpatroon en doet ons met de rood/blauwe onderkant erg denken aan de Hyperflex, de schoen die Joost Luiten draagt. In het begin voelt het bovenwerk wat stijf aan, maar al snel wordt dit meer comfortabel. De ProSL blijft op de tour waarschijnlijk de favoriet vanwege het ontbreken van spikes (op droge en harde banen biedt dit wat meer comfort). Maar gezien het klimaat van ons kikkerlandje is de D.N.A. met spikes misschien een betere en stabielere optie. 

Productinformatie

Kleuren: Hero (zie afbeelding in carrousel boven dit bericht), Black 

€ 259 (BOA  € 279, verkrijgbaar vanaf februari 2018) 

Meer weten? www.footjoy.de

Lees meer over

Equipment