Herfstvakantietip: Golf- én achtbaan

6 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Je kids maak je zeker blij met een bezoek aan Europa Park. En ze zijn vast ook makkelijk over te halen om negen holes te spelen tussen de wijnranken op de mooie baan van Golfclub Breisgau.
 

Natuurlijk, Disneyland Parijs spreekt tot de verbeelding van ieder kind. Maar het voorstel om in de herfstvakantie Europa Park te bezoeken, valt ongetwijfeld ook in goede aarde bij (de meeste leden van) het gezin. En het mooie is, om de hoek van dit op een na best bezochte pretpark van Europa met 5,5 miljoen bezoekers per jaar, ligt Golfclub Breisgau. 

Pret

Europa Park is een immens pretpark met een oppervlakte van meer dan 970.000 m2. Oorspronkelijk was het bedoeld als etalage voor producten van attractiefabrikant MACK Rides maar inmiddels is het uitgegroeid tot een park met themagebieden die in het teken staan van vijftien Europese landen. Je ziet hun typische architectuur, proeft de nationale gerechten en geniet van de plaatselijke flora zodat je een echt vakantiegevoel krijgt. In totaal zijn er in die vijftien ‘landen’ ruim honderd attracties en shows te vinden; in ‘Nederland’ staan onder meer Der Fliegende Holländer en Delfts blauwe draaiende koffiekopjes. Voor de durfallen zijn er dertien achtbanen; een daarvan is de hoogste van Europa. Naast talloze bars en restaurants heeft het resort vijf themahotels, een camp resort met tipitenten, huifkarren en blokhutten én een camping. 

Golf- of achtbaan

Als je in een van de hotels verblijft, krijg je korting op de 18-holesbaan van Golfclub Breisgau, die een 8,1 krijgt op Leadingcourses.com en op een kwartier rijden van het pretpark ligt. Een van de positieve reviews komt van b.g.middelburg die een 8,5 geeft: 

“Grote golfclub, veel mensen, maar alles is perfect geregeld. Mooie uitdagende baan, eerlijke greens, prima fairways, leuke details in de baan van de mascotte (muis) van het pretpark. Bijvoorbeeld in iedere hole. Fantastische buggy met flatscreen navigatie, tips van de pro etc. Als je iets te hard rijdt, verschijnt de achtbaan op het beeldscherm met de vraag of je liever daarin wil zitten, hilarisch de eerste keer. Echt de moeite waard deze baan, neem de tijd om van alle mooie faciliteiten te genieten!” 

Naast de 18-holesbaan is er ook een 9-holesbaan met drie par-4-holes en zes par-3-holes waarvoor je geen handicap nodig hebt en die ook te doen is voor kinderen. De golfbanen liggen aan de voet van het Zwarte Woud, in een rustige omgeving tussen de wijnranken. Dankzij wat hoogteverschillen heb je mooie uitzichten. 

Praktische informatie

Entreeprijzen Europa Park 

Volwassenen: 47 euro
Kinderen van 4 t/m 11 jaar, 60-plussers: 40,50
Kinderen t/m 3 jaar en kinderen op hun verjaardag: gratis

Greenfee Breisgau 

Dagkaart 9-holesbaan volwassenen: 24 euro (doordeweeks), 30 euro (weekend)
Dagkaart 9-holesbaan kinderen: 16 euro (doordeweeks), 22 euro (weekend)
18-holesbaan volwassenen: 60 euro (doordeweeks), 75 euro (weekend). Voor hotelgasten van het resort van Europa Park gelden de respectievelijke tarieven van 40 euro en 50 euro.
18-holesbaan kinderen: 35 euro (doordeweeks), 45 euro (weekend) 

Afstand vanaf Utrecht: 620 kilometer 

Meer info Europa Park  
Meer info Golfclub Breisgau