Robbie van West
Robbie van West
Beeld: Golfsupport.nl

Van West door naar Q School Stage Two

6 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Robbie van West heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor Stage Two van de Qualifying School.

Robbie van West deed mee aan de Stage One-wedstrijd op Golf Club Bogogno in Italië. In deze wedstrijd heeft de top 20 plus ties zich gekwalificeerd voor Stage Two.

Na drie ronden stond Van West er al goed voor; hij was gedeeld elfde. En door een sterke slotronde op vrijdag (66, -6) heeft Van West zich overtuigend geplaatst voor de volgende fase. Hij werd gedeeld derde van de 110 spelers.

Van West speelde dit seizoen op de Pro Golf Tour en liep vorige maand net promotie naar de Challenge Tour mis. De speler van The Dutch werd zevende op de jaarranglijst terwijl de top 6 een kaart voor de Challenge Tour veroverde (lees hier meer).

Dylan Boshart is niet in geslaagd om zich te plaatsen voor Stage Two; de Nederlander eindigde op Bogogno als gedeeld 29ste. Davey Porsius miste de cut in de wedstrijd in Italië en Robin Kind trok zich na de eerste ronde terug.

Eindstand.

Eind september deed een groep Nederlanders mee aan andere First Qualifying-wedstrijden. Fernand Osther, Lars Keunen en Taco Remkes hebben zich toen geplaatst voor Stage Two.

Na Stage Two volgt de finale van de Q School. De beste spelers in de Qualifying School veroveren speelrechten op de Challenge Tour en European Tour. Lees meer in het artikel: Alles wat je moet weten over de Qualifying School van de European Tour.

Lees meer over

Qualifying School