Onder toeziend oog van Wijnand Pon komt Luiten uit de bunker
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 40

3 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

3-5 Amateurs, North of England Open Amateur, Alwoodley GC, Engeland. Met Mike Korver en Koen Kouwenaar. Leaderboard

3-6 European Tour Q School, First Qualifying Stage, Bogogno Golf Resort, Bogogno, Italië. Leaderboard

5-7 European Ladies' Club Trophy (De Pan met Romy Meekers en Zhen Bontan), GC Welten, Slowakije. Leaderboard

5-8 European Tour, Old Course St. Andrews, Carnoustie & Kingsbarns. Schotland. Prijzengeld: $ 5.000.000 Leaderboard

5-8 PGA Tour, Safeway Open, Silverado Resort and Spa North,  Napa, Californië. Prijzengeld: $ 6.200.000 Leaderboard

5-8 Ladies European Tour, Lacoste Ladies Open de France,  Golf de Chantaco, Frankrijk. Prijzengeld:  € 250.000  Leaderboard

6-8 European Senior Tour: Dutch Senior Masters, The Dutch. Leaderboard

6-8 Amateurs, Frans Amateur Dames, met Mayka Hoogeboom, Jennifer Sepers, Lauren Holmey en Pasqualle Coffa. Leaderboard

7-8 Amateurs, Vierlanden Jeugd onder 16, Golfclub  Purmerend. Leaderboard

8 oktober, Amateurs, Mevrouw Swanebeker, Golfclub De Dommel. Leaderboard

6-8 European Senior Tour: Dutch Senior Masters, The Dutch

De European Senior Tour is deze week weer in Nederland, op The Dutch en de toegang is gratis. Lees hier meer.

5-8 European Tour, Old Course St. Andrews, Carnoustie & Kingsbarns. Schotland Prijzengeld: $ 5.000.000

Na een week rust komt Joost Luiten deze week weer in actie in de Dunhill Links. Voor de beste golfer van Nederland wordt het de tiende keer dat hij dit toernooi speelt. Eén keer eindigde hij in de top-10, een 9de plek in 2011. 

De eerste drie dagen speelt iedereen een ronde op de Old Course, Carnoustie en Kingsbarns en de slotronde is natuurlijk weer op de Old Course. De pro’s spelen ook dit jaar met een amateur, er is naast het individuele klassement ook een teamwedstrijd. Luiten speelt net als de afgelopen jaren met Wijnand Pon van zijn hoofdsponsor Winston Golf.

Doorgaans zijn de pro’s niet zo happig op spelen met een amateur in een rijk gedoteerd toernooi, maar in de Dunhill Links is dat anders want veel toppers spelen met een goede vriend, een bevriende sponsor of met hun vader. Er staan ook dit jaar weer mooie namen op de deelnemerslijst zoals Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Ernie Els en Martin Kaymer. Titelverdediger is Tyrrell Hatton die vorig jaar voor het eerst won op de European Tour. Paul Dunne, afgelopen zondag de winnaar in het British Masters, is ook van de partij.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 14:00 - 18:00 za 14:00 - 18:00 zo 13:30 - 18:30

5 -8 PGA Tour, Safeway Open, Silverado Resort and Spa North,  Napa, Californië. Prijzengeld: $ 6.200.000

Nu al weer een toernooi op de PGA Tour? Absoluut. Het seizoen 2016-2017 is nog maar nauwelijks afgesloten of het nieuwe seizoen gaat al weer van start. Grote publiekstrekker in Napa is Phil Mickelson, afgelopen week geweldig op dreef in de Presidents Cup. Mickelson is inmiddels 47 jaar maar hij bruist nog altijd van de energie. 

Wie ongetwijfeld ook staat te trappelen om te spelen is Sangmoon Bae. De Koreaan is klaar met de twee jaar verplichte militaire dienst in zijn vaderland en keert terug op de Tour met een vol jaar speelrecht.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do, vr, za en zo  23:30 - 02:30

5-8 Ladies European Tour, Lacoste Ladies Open de France,  Golf de Chantaco, Saint-Jean-de-Luz, Frankrijk. Prijzengeld:  € 250.000

Een nieuwe kans voor Anne van Dam die maandag haar 22ste verjaardag vierde om haar positie op de jaarranglijst – nu 19de met € 46.175 – te verbeteren. Een bekende naam in het spelersveld is die van Cristie Kerr, de Amerikaanse majorwinnaar en Solheim Cup-speelster.

Leaderboard

3-6 First Qualifying Stage, Bogogno Golf Resort, Bogogno, Italië. 

Deze week de twee laatste Stage One-wedstrijden van de Qualifying School. Alleen op Golf Club Bogogno in Italië komen Nederlanders aan de start: Dylan Boshart, Robin Kind, Davey Porsius en Robbie van West.

Leaderboard

Fernand Osther, Lars Keunen en Taco Remkes hebben zich al geplaatst voor Stage Two. Lars Buijs, Ruben van Uden, Rowin Caron, Maarten Bosch, Jeroen Krietemeijer en Severiano Prins zijn afgevallen. Lees hier alles wat je moet weten over Qualifying School.