Tip van de week: Meest gemaakte fouten #1

2 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Voor de 'Tip van de week' in de maand oktober vroegen we een aantal Nederlandse tourspelers naar de meest gemaakte fouten die zij zien als ze met een amateur spelen. Challenge Tour speler Daan Huizing trapt af!

Daan Huizing:

'Het eerste wat in mij opkomt als ik denk aan wat heel veel amateurs fout doen is oplijnen. Als ik een pro-am speel is dat eigenlijk het punt waar de meeste amateurs de fout in gaan. Ik ben vast niet de enige pro die oplijnen noemt, maar er zijn ook andere dingen. Wat mij ook heel erg opvalt is de rol van de oefenswing bij de gemiddelde clubgolfer. De oefenswing is namelijk altijd goed en vloeiend. Als ze dan vervolgens achter de bal slaan, ontstaat er kortsluiting. 

Als ik naar mezelf kijk denk ik misschien niet letterlijk dat er 'alleen een bal tussen ligt', maar ik probeer bij mijn oefenswing wel degelijk een gevoel te krijgen voor de swing die ik wil gaan maken en het gras even kort mee te pakken.

Mijn tip is dan ook simpel: maak een oefenswing en probeer het gevoel van die oefenswing op te slaan. Als je achter de bal staat voor de echte swing, is er eigenlijk niks veranderd. Je maakt dezelfde swing, alleen ligt er nu een bal in de weg. In de praktijk is dat natuurlijk moeilijk, want je ziet veel amateurs sturen als er een bal ligt. Probeer dit een vast onderdeel van je routine te maken en te kijken of je het verschil tussen een oefenswing en de "echte" swing zo klein mogelijk kunt maken. Als je dat doet weet ik zeker dat je beter balcontact maakt en betere ballen gaat slaan.'