Maarten Lafeber
Maarten Lafeber in Spanje
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling en Lafeber 18de in Spanje

1 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber en Wil Besseling zijn 18de geworden in de Challenge de España. Jurrian van der Vaart eindigde op de 34ste plaats.

Maarten Lafeber speelde zondag een sterke slotronde in 66 slagen met negen birdies en drie bogeys. Met 13 onder par na 72 holes werd hij gedeeld 18de. Wil Besseling eindigde op dezelfde plaats maar hij zakte met een ronde 69 nog zeven plaatsen in het klassement. 

Jurrian van der Vaart begon de laatste dag op de 64ste plaats en ging laag en kwam met 64 slagen binnen: zes birdies en een eagle (op de par-5 18de, zijn negende hole op zondag). Van der Vaart werd door die mooie ronde gedeeld 34ste. 

Darius van Driel trok zich in de tweede ronde terug uit het toernooi op Izki Golf in Baskenland. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Victor Perez met het fraaie totaal van 24 onder. Op zaterdag maakte Perez 61, een ronde met elf birdies en zeven parren. Op zondag maakte hij een hole-in-one.

In de Road to Oman is Daan Huizing de beste Nederlander, hij is 51ste op de jaarranglijst. Reinier Saxton is 63ste, Lafeber 74ste, Van Driel 90ste, Besseling 92ste en Van der Vaart 100ste.

De Challenge Tour heeft nu nog vier slotwedstrijden maar die hebben kleinere deelnemersvelden en zijn bedoeld voor de betere spelers van het jaar. Om zeker te zijn van deelname aan de eerste twee slottoernooien - het Hainan Open in China en het Foshan Open in China – moest je na Kazachstan (na 24 september) in de top 53 van de jaarranglijst staan. De finalewedstrijd staat alleen open voor de top 45 van de Challenge Tour Rankings. Daan Huizing is zeker van een plaats in het Hainan Open.

De top 15 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.

Uitslag.

British Masters, European Tour

De Ier Paul Dunne heeft met een fraaie slotronde 61 de British Masters gewonnen. Dunne maakte zeven birdies en een eagle op Close House GC bij Newcastle.

Rory McIlroy klom op de laatste dag met een ronde 63 naar de tweede plaats. Robert Karlsson werd derde.

Het is de eerste zege van de 24-jarige Paul Dunne op de European Tour. Het levert hem 562.500 euro op.

Leaderboard.

Race to Dubai (Joost Luiten, die deze week niet speelde, is 51ste.)

McIlroy maakte een jongetje heel erg blij:

Lees meer over

Challenge Tour European Tour