Loading the player...
Hoogtepunten van dag 1 van de Hero World Challenge
Bron: Ziggo Golf

Veelbelovend begin van Woods

30 november 2017 Redactie GOLF.NL
De comeback van Tiger Woods is geslaagd begonnen. De 41-jarige Amerikaan is de Hero World Challenge begonnen met een ronde 69 (-3) en is daarmee gedeeld zevende.

Tiger Woods maakte een jaar geleden ook een comeback in de Hero World Challenge op Albany GC op de Bahama's. Hij begon het toernooi toen met 73 slagen, maar maakte de volgende dag 65. Een maand later raakte hij weer geblesseerd aan zijn rug.

Woods speelt nu, na een nieuwe operatie, naar eigen zeggen pijnvrij en hij is de wedstrijd van de PGA Tour goed begonnen met een ronde 68 (-3).

De 41-jarige Amerikaan maakte op de eerste acht holes twee birdies. Op de par-5 negende had hij een goede kans op een derde birdie maar door een mislukte chip werd het een bogey. Woods maakte toen birdie op 10, 13 en 14 en stond even op de tweede plaats. Hij viel door een bogey op 16 uit de top 5.

Woods heeft sinds februari geen wedstrijden meer gespeeld en het was eigenlijk alleen maar te merken aan een paar slechte chips. 'Ik denk dat ik het geweldig heb gedaan, ik heb een tijd niet gespeeld', zei de 14-voudige major-winnaar na zijn eerste ronde. 'Een goed begin van Tiger', zei zijn oude coach Hank Haney. 'De swing ziet er goed uit. 69 terwijl hij de par 5's één boven speelde, dat is een goede score. Eén strafslag, één drie-putt, twee twee-chips; he shoulda, woulda, coulda been leading.' 

Woods is ouderwets gefocust op de eerste plaats: 'Ik sta drie slagen achter op de leider.' De leider is de Engelsman Tommy Fleetwood met zes onder par. Er doen maar 18 spelers mee aan de Hero World Challenge, een toernooi van de PGA Tour. 

Leaderboard.

Tigers commentaar en beelden van zijn ronde:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bekijk beelden van Ziggo Golf in de player hierboven of hieronder:

Loading the player...
}