Terug in de tijd: een bizar regelincident

26 november 2017 Redactie GOLF.NL
Twintig jaar geleden gebeurde er op de Tour een bizar regelincident. Het werd op video vastgelegd en we laten het hier nog eens zien.

Bekijk eerst de video in de player boven dit artikel.

De ongelukkige golfer in de video is Mike Clayton, een Australische speler die nu 60 is en zeven Tour-overwinningen heeft geboekt. Maar hij is vooral bekend geworden door de duik naar zijn putter in het Australian PGA Championship van 1997.

De medespelers van Clayton maakten na het incident allebei een drie-putt, zo hard moesten ze lachen om het voorval. 

Nu is de vraag natuurlijk: wat zeggen de regels in dit geval? Het antwoord gaan we hier over een week bekendmaken en we zijn heel nieuwsgierig of jij het weet. (Referees mogen niet meedoen!) Mail je ruling naar redactie@golf.nl of vertel je antwoord op Facebook

Mike Clayton speelt nog steeds maar is ook golfbaanarchitect. Hij werkt samen met landgenoot Geoff Ogilvy.

Lees meer over

Golfregels