Trump Turnberry in Schotland
Old Head in Ierland

De duurste golfbanen van Europa

23 november 2017 Redactie GOLF.NL
Een rondje golf hoeft helemaal niet duur te zijn maar sommige topbanen vragen greenfees waar je u tegen zegt. Wat zijn de duurste banen van Europa?

In Nederland kun je al een 18-holes ronde spelen vanaf ongeveer 35 euro, maar er zijn ook banen waar de greenfee 137,50 euro is (Lage Vuursche).

In andere landen van Europa is dat niet anders. Hoe duur de duurste rondjes van Europa zijn, dat brengen we hier in kaart. Of spelen op deze banen het geld waard is, dat is aan de golfer zelf.

Hieronder volgt de top 3. Met als aantekening dat de tarieven in de winter minder hoog zijn en dat je via hotels en reisbureaus vaak kortingen kunt krijgen. Exclusieve banen waar je alleen op uitnodiging kunt spelen (zoals The Dutch in Nederland) hebben geen greentarief en komen dus niet voor op deze lijst.

1 Wentworth (West), Engeland

Op de beroemde Wentworth Club nabij Londen, de vaste baan van het PGA Championship, kost een ronde voor resortgasten 360 pond (405 euro). Dat is in het hoogseizoen en inclusief een verplichte caddie. De baan van Harry Colt is in de afgelopen jaren twee keer gerenoveerd.

2 Trump Turnberry (Ailsa Course), Schotland

Je betaalt in het hoogseizoen op vrijdag tot en met zondag 350 pond (395 euro) voor een ronde op de Brits Open-baan die eigendom is geworden van Donald Trump. Er moet bij gezegd worden dat de baan volgens velen nog mooier en beter is geworden na de renovatie door architect Martin Ebert die Trump liet uitvoeren. De Ailsa Course is de baan waar Tom Watson in 2009 op 59-jarige leeftijd bijna het Brits Open won.

3 Real Club Valderrama, Zuid-Spanje

Een ronde op de baan waar Joost Luiten dit jaar tweede werd achter Sergio Garcia heeft vanaf het begin veel gekost. De prijs in het hoogseizoen op vrijdag en in het weekend is 370 euro.

Nog enkele beruchte greenfeetarieven

Een ronde op de veel geprezen Kingsbarns Golf Links in St Adrews kost 302 euro op de duurste dagen van het jaar. Kingsbarns is een van de banen die gespeeld worden in het Alfred Dunhill Links Championship. Architect Kyle Phillips, ook de ontwerper van Lage Vuursche, creëerde op plat land een linksbaan die er al eeuwen lijkt te liggen. Maar de baan bestaat pas sinds 2001.

De Old Head Golf Links in de Ierse regio County Cork is even adembenemend als duur: 300 euro op vrijdag tot en met zondag in het hoogseizoen.

Maar vermoedelijk wordt Adare Manor Hotel & Golf Resort in 2018 de duurste baan van Ierland. Vanaf maart 2018, na een renovatie van archtect Tom Fazio zal voor een ronde op deze baan 340 euro gerekend worden. Adare Manor hoopt de Ryder Cup van 2026 binnen te slepen. Het resort is eigendom van JP McManus.

Op Trump International Golf Links, de baan van Trump in Aberdeen, is het tarief 298 euro.

Reacties

Laat een reactie achter onderaan deze pagina of mail redactie@golf.nl. Bekijk ook reacties op Facebook.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

@GeertenGolft op Twitter: 'Ik sla wel even over. Tenzij iemand me het cadeau geeft natuurlijk. ;-)'

@BelgianGolfer op Twitter: 'Interessant zou zijn de beste banen prijs kwaliteit te kennen. Ik denk dan zelf vooral aan St Dionys en Vaucouleurs.'

}