De nieuwe DT TruSoft van Titleist.
Beeld: Titleist

Titleist gaat voor zacht met DT TruSoft

17 november 2017 Redactie GOLF.NL
Hij ligt al een tijdje in de winkel: de nieuwe DT TruSoft golfbal van Titleist. De betaalbare bal voelt nog net zo zacht aan, maar gaat dankzij de nieuwe kern en cover net iets verder.

Wat is het?

Wat is dat toch met zachte golfballen? Volgens Golf Datatech, een bedrijf dat onderzoek doet naar koopgedrag van golfers in Amerika, bestaat slechts een vijfde van de ballen die worden verkocht uit 2-piece ballen. Ongeveer 50% van alle golfers (in Amerika) gaan voor de duurdere premium ballen, bijvoorbeeld de ProV1 van Titliest. Wat echter opvalt is dat de 2-piece ballen de afgelopen jaren een steeds lagere compressie hebben gekregen. De DT TruSoft is een goed voorbeeld en de Titleist bal met de zachtste/laagste compressie. Die lage compressie zegt - in tegenstelling tot wat veel golfers denken - weinig over prestaties, maar alles over het gevoel bij het moment van raken. En laat dat nou net iets zijn waar de golfer de afgelopen jaren een voorkeur voor heeft gekregen: dat zachte gevoel.  

Wat is er nieuw?

Vergeleken met de vorige TruSoft is deze nieuwe versie volgens Titleist net zo zacht alleen iets langer. De TruTouch kern is iets groter en de nieuwe TruFlex cover is iets dunner. Dat zijn twee zaken die zorgen voor minder spin bij de langere slagen, en dus meer afstand. Met een prijs van € 30 per dozijn heeft de TruSoft een flink zachtere prijs dan bijvoorbeeld de ProV1, het vlaggenschip van Titleist. Voor dat geld krijg je geen urethaan cover (voor die extra spin op en rond de greens), maar spin staat niet bij elke golfer bovenaan het prioriteitenlijstje, zeker niet als je nog weleens een bal kwijtraakt.

Wat vinden wij?

Als we de bal mee de baan in nemen stelt het zachte gevoel, met name bij de korte slagen en de putts, niet teleur. De consistentie en duurzaamheid die we van Titleist gewend zijn zijn ook uitstekend. Belangrijker: qua gevoel komt dit zeer dichtbij de duurdere premium ballen (vaak vanaf 50 euro per dozijn) die te koop zijn. Kortom, de DT TruSoft is een goed alternatief als je de extra euro's voor meer spin liever in je zak houdt. En zoals je hier op GOLF.NL kunt lezen is het advies van Titleist heel duidelijk: speel met dezelfde bal, welk merk of type dat ook is. 

Productinformatie

De Titleist DT TruSoft is verkrijgbaar in wit en geel.

Prijs per dozijn: € 30 

Meer weten? titleist.com

Lees meer over

Equipment