Joost Luiten in actie op dag 3 van de Nedbank Golf Challenge.
Beeld: Getty Images

Luiten 14de in Sun City

11 november 2017 Redactie GOLF.NL
Met nog 18 holes te spelen staat Joost Luiten gedeeld 14de in de Nedbank Golf Challenge. Op zaterdag kwam de Nederlander in Zuid-Afrika niet verder dan een ronde level par en zakte daarmee een aantal plaatsen in het klassement. Met een totaal van -1 is nog van alles mogelijk voor de Rotterdamer, want de top 5 is slechts twee slagen verwijderd.

Luiten noteerde op vrijdag ook een ronde level par. Op zaterdag kwam deze tot stand met drie birdies, een bogey en een dubbel-bogey. De Nederlander begon goed met een birdie op de 1ste hole van Gary Player CC. Na een reeks parren volgde op de par-4 8ste de eerste dubbel-bogey van de week. De professional miste de green en had na een chip nog drie putts nodig. Dankzij twee birdies en een bogey eindigde Luiten nog op level par en was de schade beperkt: een daling van de 10de naar de 14de plaats.

Zat kansen op birdie

'Als je 33 putts nodig hebt dan ga je gewoon niet laag scoren', reageerde Luiten. 'Ik maak ook een paar coursemanagement fouten die me een slag of drie kosten en dan maak je het jezelf wel heel moeilijk. De baan speelde met minder wind wel een stuk makkelijker dan vrijdag', zei hij over de omstandigheden op Gary Player CC.

'Ik had ook zat kansen op birdie maar de langste putt die ik heb gemaakt voor birdie was van 1,5 meter op hole 10. Op hole 1 en hole 13 maak ik birdieputts van nog geen meter. Op hole 8 maak ik een heel dure dubbel-bogey. Ik sloeg mijn bal daar over de green, een chip en drie putts en dan staat er een zes op de kaart. Op hole 14 dacht ik de green te kunnen halen met mijn 3-wood maar ik kwam net te kort en eindig kansloos in het wasteland, een bogey op een par-5. Op hole 16 sloeg ik nog een heel goede ijzer-7 op drie meter maar ook die putt mocht er niet in. Zo'n dag dus, frustrerend maar ze horen er helaas bij. Morgen hopelijk goed eindigen', aldus Luiten.

 Scott Jamieson nam de leiding over dankzij een 67 (-5) en staat met -8 een slag voor op Victor Dubuisson. Martin Kaymer en Branden Grace staan samen derde met -5.

Leaderboard. Televisie: Ziggo Sport Golf vr, za en zo 9:00-15:00.  Beelden van Ziggo Golf van dag drie:

Loading the player...

Anne van Dam in India - gedeeld 15de met nog 18 holes te spelen

Anne van Dam steeg dankzij een tweede ronde in 70 (-2) slagen een aantal plaatsen in het Hero Women's Indian Open. Met nog een ronde te spelen en een totaal van -3 staat ze gedeeld 15de, zeven slagen achter de Schotse leidster Michele Thomson op -10.

Leaderboard.

Tweets

De stand na 54 holes in Sun City:

Wat gebeurt er als je vier wereldtoppers een golfles laat geven: