Golfbaan Quinta do Lago
Prima golfweer op Quinta do Lago

Op zoek naar de zon

10 november 2017 Redactie GOLF.NL
Een app die je precies vertelt hoe de weersomstandigheden zijn op de baan waar je wilt spelen. Handig bij het uitzoeken van een golftripje naar zonniger oorden maar zeker ook als je in eigen land een tee time boekt.

Voor een bepaald type golfer maakt het helemaal niets uit - die gaat toch de baan wel in - maar voor de meeste andere golfers zijn updates van de weersverwachting en -omstandigheden wel relevant. Natuurlijk kun je de algemene weerapps gebruiken zoals Buienradar en Weeronline of op de site van de golfclub kijken, maar er is ook een speciale app voor golfers, Golfweather. Die biedt een gedetailleerde weersverwachting voor zeven dagen op meer dan 40.000 banen wereldwijd. Het unieke aan de app is dat de data worden verzameld vanuit de precieze locatie, de golfbaan, en niet vanuit bijvoorbeeld een vliegveld of stad in de buurt.

Data op zak

Je kunt een baan zoeken op naam, via continent, land en streek of op basis van je actuele locatie (courses near me). De verwachting wordt per drie uur weergegeven met kernwoorden, temperatuur, windkracht en hoeveelheid regen. De dag wordt ook gewaardeerd, met een tot met vijf sterren. Ook handig (voor het boeken van een tee time): de precieze tijden van de zonsopkomst en -ondergang. Voor een snel overzicht kun je een lijstje van maximaal vijf favoriete banen maken.

Checken mag

De app is ideaal als je een golfbestemming wilt uitzoeken (zo is het vandaag op Quinta do Lago in Portugal om drie uur sunny, mild en 20 graden zonder regen) maar ook als je op Nederlandse banen speelt, biedt het gemak. Ook in baan. Om bijvoorbeeld te kijken of er onweer aankomt of hoe de windsnelheid is. Hiervoor je mobiele telefoon pakken, mag dat wel? We checken het bij NGF’s regelexpert Miss Saxton. “Zolang je mobiele telefoon zelf maar geen wind- of thermometer is, is het geoorloofd; je mag apps en sites checken voor informatie over het weer. Ook als die heel lokaal is.”

De app is gratis voor Apple en Android beschikbaar. Meer info op golfweather.com.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Reizen Banen