Wereldrecord in golf: de snelst gespeeld hole op een golfbaan

Wereldrecord in golf: kijk snel!

5 november 2017 Redactie GOLF.NL
Engeland is de nieuwe wereldrecordhouder als het gaat om het spelen van de snelste hole in golf. Kijk maar.

Anderhalf jaar geleden vestigde Frankrijk het wereldrecord 'spelen van de snelste hole in golf met een team', dat in het Guinness Book of Records werd opgenomen. In Turkije, aan de vooravond van het Turkish Airlines Open op Regnum Carya Golf & Spa Resort in Antalya, werd een nieuwe poging gewaagd. Uiteraard met titelverdediger Frankrijk, maar ook met de uitdagers Engeland en Zuid-Afrika. 

Laatstgenoemde had Brandon Stone, Haydn Porteous, Dylan Frittelli en George Coetzee geselecteerd. Frankrijk betrad met Alexander Levy, Matthieu Pavon, Mike Lorenzo-Vera en KLM Open-winnaar Romain Wattel in de arena op de par-5 15de hole. Het team van Engeland mocht er ook zijn: mister Teamspeler Ian Poulter, Turrell Hatton, Matthew Fitzpatrick en Matthew Southgate.

De Fransen hadden een extra putt nodig op de green en verloren daarmee kostbare tijd, want er moest worden gewacht op Wattel die had afgeslagen. Het werd een close finish tussen Engeland en Zuid-Afrika, die op tienden van een seconde werd beslist in Engels voordeel.

(video European Tour)