Reactie Joost Luiten dag 4 Turkish Airlines Open: 70 (-1)
Bron: GOLF.NL

Luiten: 'Mezelf niet beloond deze week'

5 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft in de laatste ronde van het Turkish Airlines Open zijn positie niet verbeterd. Met een ronde in 70 slagen eindigde de Nederlander op de gedeelde zestiende plaats. Justin Rose won voor de tweede week op rij en nadert leider Tommy Fleetwood in de Race to Dubai.

Anders dan op de voorgaande drie dagen begon de ronde met regen, dus waren de omstandigheden wezenlijk anders dan eerder in de week op de Regnum Carya Golf & Spa Resort. Luiten begon zijn ronde met een bogey en kwam er ook daarna niet echt lekker in. Met de putter liet hij op de green veel kansen onbenut en soms ontbrak net een beetje geluk. Toen het weer beter werd, stoomden veel spelers in het sterke deelnemersveld op, maar kon de Nederlander niet de sprong naar de top-10 maken, hoewel hij evenmin fouten maakte. 

Met birdies op hole 7, 10 en 15 kwam Luiten nog wel in de buurt van de beste tien, maar de bogey op 17, wegens een drie-putt, gooide roet in het eten. De score van 70 slagen (-1) was ontoereikend om op de slotdag de jump te maken die Luiten voor ogen had. 

Luiten eindigde uiteindelijk in het topdeelnemersveld op de gedeelde zestiende plaats. Met een cheque van € 78.837 stijgt Luiten in de Race to Dubai van de 34ste naar de 32ste plaats.

'Ik heb mezelf niet weten te belonen deze week', zei een teleurgestelde Luiten. 'Ik heb goed gespeeld van tee tot green, maar de putter deed het twee dagen wel en twee dagen niet. Ik verlies vandaag en vrijdag gewoon te veel slagen om echt in de top te eindigen', aldus de Nederlander, die zondagavond al naar Johannesburg vliegt voor de Nedbank Golf Challenge, het volgende toernooi in de slotreeks van de Race to Dubai.

Bekijk het hele interview met Luiten in de carrousel boven dit bericht.

Het was niet de week van Joost Luiten. Van tee tot green speelde de Nederlander zeer solide, maar de putts - zoals deze op 2 op zondag - werkten niet mee:

Kijk voor meer video's van Joost op de twitteraccount van GOLF.NL.

Rose weer de beste

Met een birdie op de laatste hole trok Justin Rose de zege naar zich toe. De mooie slotdag van het Turkish Airlines Open leverde voor de Engelsman de tweede zege op rij op. Vorige week won Rose namelijk ook een grote: het WGC-HSBC Champions in Shanghai.

De 37-jarige routinier stond op 18 nog op gelijke hoogte met Nicolas Colsaerts, maar Rose wist van zo'n drie meter zijn birdie - voor een totaalscore van -18 te maken, en de Belg niet. 

De olympisch kampioen gaat met deze Rolex Series-overwinning Sergio Garcia voorbij in de Race to Dubai en heeft met nog twee toernooien te gaan alleen Tommy Fleetwood nog voor zich staan. Rose won in 2007 al eens de Order of Merit van de European Tour. 

Dylan Frittelli, die vijf birdies op rij noteerde (waarvan drie chip-ins), deelde de tweede plaats met Colsaerts op -17, een slag achter Rose. Padraig Harrington (-16) werd alleen vierde, titelverdediger Thorbjorn Olesen (-15) alleen vijfde. 

Naast Tiger Woods en Rory McIlroy is Rose nu de enige speler die na het winnen van een World Golf Championship - het HSBC Champions van vorige week in Shanghai - direct nog een keer weet te winnen.

Leaderboard. Race to Dubai.

Een waanzinnige finish van Justin Rose:

Dylan Frittelli holede maar liefst drie keer uit van buiten de green. Dit was de vijfde birdie op rij op 8:

Een samenvatting van de slotdag van Ziggo Sport:

Loading the player...