Beeld: Golfsupport.nl

Goed slot Huizing maar geen promotie

4 november 2017 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is in het slottoernooi van de Challenge Tour in de top 10 geëindigd. Het was niet goed genoeg voor promotie naar de European Tour via de Challenge Tour.

Daan Huizing was na 54 holes van de NBO Golf Classic in Oman gedeeld 14de. Op zaterdag ging hij rond in 69 slagen (-3) voor een totaal van -8 en een gedeelde negende plaats.

De Road to Oman is na dit toernooi op Al Mouj Golf Club voorbij en de top 15 krijgt een kaart voor de European Tour. Huizing stond voor het slottoernooi op plek 26 op de jaarranglijst. Alleen met een plaats in de top 3 had hij nog promotie kunnen afdwingen.

De Nederlander eindigde in de Road to Oman (de seizoenslijst) op de 22ste plaats met 78.104 euro verdiend in 20 wedstrijden. De 27-jarige Huizing kan alsnog een kaart winnen voor de European Tour in de finale van de Qualifying School die op 11 november begint en zes dagen duurt.

Het laatste toernooi van het seizoen werd gewonnen door de Fransman Clément Sordet met -15.

Anne van Dam in het Fatima Bint Mubarak Ladies Open

Anne van Dam speelde deze week het Fatima Bint Mubarak Ladies Open. Op zaterdag sloot de Nederlandse het toernooi op Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi af met een goede ronde in 68 slagen. Ze is gedeeld 23ste geworden. De wedstrijd van de Ladies European Tour werd gewonnen door Aditi Ashok uit India.