Chinezen azen op Koninklijke Haagsche

31 maart 2017 Redactie NGF
De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club komt mogelijk in Chinese handen. Een investeringsgroep die al meerder golfbanen bezit in de VS en in Groot-Brittanniƫ heeft een megabod uitgebracht.

Rijke Chinese investeerders die met de geldbuidel zwaaien en spraakmakende overnames doen in het Westen, het gebeurt meer en meer. Nu lijkt de nummer-1 golfbaan van Nederland ook in Chinees bezit te komen. Een Chinese investeerdersgroep die eerder in de VS en in Groot-Brittannië al gerenommeerde golfbanen overnam, heeft nu de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club in het vizier. 

Er is een bod uitgebracht van naar verluidt 200 miljoen euro. Voorzitter Coks Bosman en penningmeester Willem van Steenbergen spreken van 'an offer you can't refuse.' De bestuursleden zijn dan ook niet tegen een overname. 

De leden worden dit weekend en later deze maand nader geïnformeerd. Vervolgens zal het bestuur de leden in een speciale Algemene Leden Vergadering vragen in te stemmen met de overname die niet zonder gevolgen blijft voor gastspelers. Bekijk in de player boven dit artikel een reportage die GOLF.NL maakte over de mogelijke overname van de Koninklijke Haagsche. 

}