Bubba Watson en Volvik, een kleurrijk koppel.
Bron: YouTube Volvik

Watson met groene bal op de Masters?

29 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Sinds begin dit jaar speelt Bubba Watson met de fel gekleurde ballen van Volvik. En Bubba weet al met welke kleur bal hij op Augusta wil spelen: groen.

Ze zijn niet nieuw: gekleurde golfballen. Toch is het vrij nieuw dat je een tweevoudig Masters-kampioen (2012 en 2014) met bijvoorbeeld een roze bal ziet spelen. Bubba Watson speelt sinds begin dit jaar (zie video bovenaan dit bericht) met Volvik, een groot Zuid-Koreaans ballenmerk dat al langer opzien baart met de fel gekleurde - en sinds kort ook matte - golfballen. De eigenaar van twee groene jasjes speelt met de Volvik S4, een Tourmodel met vier lagen die volgens de Amerikaan perfect zijn werk doet. 

Watson heeft tot op heden vooral met een roze bal (en bijbehorende roze PING driver) gespeeld, maar heeft aangekondigd voor lime groen te gaan in zijn jacht naar een derde groene jasje. En het blijft niet alleen bij zijn golfballen. 

De (hand)schoen sponsor van de 38-jarige Amerikaan, het bedrijf G/Fore, liet namelijk via Twitter zien wat de linkshandige speler zal dragen van 6 t/m 9 april: 

Two pieces for our two-time Masters champ 🙌🏼@bubbawatson

Een bericht gedeeld door G/FORE (@gfore) op


Op elke hole een andere kleur

Watson grapte een tijdje terug dat het hem wel leuk leek om de par-5's met een roze bal te spelen, de par-4's met groen en op de par-3's met wit. De USGA en R&A zien een golfbal van een andere kleur als een ander model, iets dat gedurende een ronde hetzelfde moet blijven. Misschien iets voor een volgende regelverandering?


Lees meer over

Equipment Masters