Vlnr voorzitter Liemeer Jeugd Open Ruud Aalbers, Maurits van der Klift en Myrte Eikenaar

174 spelers in Liemeer Jeugd Open

28 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Maurits van der Klift en Mayka Hoogeboom hebben de negende editie van het Liemeer Jeugd Open gewonnen.

Het jeugdtoernooi is afgelopen zondag gespeeld onder mooie weersomstandigheden. Het Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is het eerste jeugdtoernooi van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking.

De belangstelling is elk jaar groot. Ditmaal streden 174 deelnemers in vier categorieën om de prijzen, onder wie veel van de beste jeugdspelers van Nederland.

De Jeugd Open-titel gaat naar de winnaars van categorie 1 (handicap +3 tot en met 9,9). Bij de meisjes won Mayka Hoogeboom met 75 slagen en bij de jongens was Maurits van der Klift de beste met 74 slagen. Hij wist titelverdediger Maarten van Mourik voor te blijven.

In categorie 2 (handicap 10,0 tot 23,9) won Brit op den Winkel met een mooi totaal van 44 stablefordpunten. In categorie 3 (handicap 24,0 tot handicap 37,0) won Roos Nijenhuis met 47 punten. Veel van de allerjongste spelers streden in categorie 4 (handicap 30 tot en met 54). Zij speelden negen holes en hier was Kian Slaats de winnaar.

Ter inspiratie van alle jongeren was voormalig Nederlands Kampioene Myrte Eikenaar aanwezig om de prijzen uit te reiken. Sponsor Shockwave stelde dit jaar de nieuwe wisselbeker ter beschikking.

Uitslagen.

De jeugdcommissie van Golf & Countryclub Liemeer is heel actief met de golfsport van jongeren. Met veel enthousiasme nemen de jeugdleden deel aan groepslesprogramma’s en wedstrijden. Meer informatie: golfclubliemeer.nl.