drive chip putt

Voorronden voor finale Drive, Chip & Putt

26 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Voorafgaand aan een nationale finale Drive, Chip & Putt op de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria houden vijf Nederlandse golfclubs voorronden.

De voorronden van het Drive, Chip & Putt Kampioenschap 2017 worden gehouden in de maanden april tot en met september. 20 jongens en 20 meisjes kunnen zich kwalificeren voor de nationale finale op Toxandria. De voorronden en finale zijn een initiatief van Drive, Chip & Putt Nederland en de NGF. 

De eerste kwalificatieronde is op zondag 2 april 2017 op Toxandria waar later dit jaar ook de finale wordt gespeeld. Op 4 juni is er een voorronde op de Edese. Aanmelden kan via de site drivechipputt.nl.

Drive, Chip & Putt is gericht op jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar. De jeugd komt uit in vier leeftijdscategorieën – opgesplitst in jongens en meisjes – en kunnen scoren op de drie fundamentele vaardigheden in golf (drives, chips en putts). 

'De euforie die we zien op de gezichten van de deelnemers van Drive, Chip & Putt inspireert ons allemaal en geeft ons de energie om meer junior-golfers deel te laten nemen aan dit fantastische programma', zegt Eric van de Wetering van Drive, Chip & Putt Nederland. 'Het is inmiddels wel duidelijk dat het concept een blijvende impact heeft op jeugdgolf in Nederland. Onze toewijding aan de Drive, Chip & Putt Kampioenschap is enorm en is ingegeven door onze wens om meer kinderen te laten kennismaken met de sport en de volgende generatie van het golfspel te inspireren.'

'Drive, Chip & Putt heeft een bijzondere en blijvende indruk gemaakt op honderden jongens en meisjes, door ze een kans te geven om hun golfvaardigheden te laten zien in een leuke en spannende vorm', vervolgt Van de Wetering. 'We zijn er trots op dat zowel jeugdcommissies als PGA professionals van golfclubs de kwalificatierondes samen met ons willen organiseren en junior golfers hun droom te laten nastreven. Tevens zijn we verheugd dat we samen met onze partner de NGF, en onze sponsor Wilson Staff, een positief verschil maken voor een nieuwe generatie golfers.'


}