Tarieven voor golfende jeugd vs. RAAK!

22 maart 2017 NGF
Afgelopen donderdag werden NGF-jeugdleden van 13 jaar en ouder geïnformeerd over wijzigingen in het jeugdprogramma RAAK! waarvan zij in 2016 lid werden. Niet onbelangrijk, want een duidelijkere focus in het programma beïnvloedde helaas - vanwege de leeftijd - voor hen het voordeel om te kunnen spelen voor € 10,- op de deelnemende banen. Om mogelijke vragen van golfende kinderen of hun ouders voor te zijn, verduidelijken wij hierbij het onderscheid.

Reeds golfende jeugd wordt geen ondergeschoven kindje

De NGF biedt ondersteuning op het gebied van Jeugd- & Familiegolf, één van de vier speerpunten binnen het beleid tot en met 2020. Cursussen, inspiratieavonden en gesprekken met de accountmanagers bieden de clubs en banen mogelijk nieuwe inzichten op dit onderwerp. Een 130-tal gesprekken met de deelnemende RAAK!-banen gaf het inzicht dat er een aantal haken en ogen zat aan het feit dat de NGF een tarief van € 10 had vastgesteld en dat er zonder handicapeisen gegolft zou mogen worden. Met deze feedback is zodoende besloten om geen tarief meer te bepalen zoals vroeger ook de € 2,50-kaart was bedacht.

Uiteindelijk met als doel om meer kinderen meer te laten golfen.

Het jeugdtarief vooraf bepalen namens de golfbaaneigenaren en -clubs zal de NGF dus niet meer doen, echter de adviserende rol en het verzoek om het jeugdtarief zo interessant mogelijk te houden, zal zij wel actief blijven bekleden. Een groot aantal banen is zich er al van bewust wat een jeugdvriendelijk tarief is en het is nu aan de overige banen zaak om hierin te volgen. Uiteindelijk met als doel om meer kinderen meer te laten golfen en ze daarbij zoveel mogelijk afwisseling te kunnen bieden op golfbanen in Nederland om zodoende het algehele niveau naar een hoger plan te tillen.

RAAK! als merk ter promotie van golf

In april 2016 werd RAAK! gelanceerd. Een aantal succesvolle evenementen en vruchtbare gesprekken met banen en clubs heeft geleid tot een nog duidelijkere focus voor 2017: Maak een kind enthousiast voor golf in drie stappen. Hiermee was duidelijk dat RAAK! vanaf 2017 enkel ingezet wordt als merk ter promotie van golf onder kinderen tot en met 12 jaar.

  1. De interesse voor de sport wordt gewekt op een groot basisschool- of sportevenement.
  2. Hij of zij wordt ’vriendje van RAAK!’, ontvangt een eigen RAAK!-clubpas en wordt binnen de community - via de nieuwsbrieven en social media - gewezen op een clinic of open dag in de omgeving.
  3. Met de RAAK!-clubpas kunnen de kids op avontuur door Nederland. Clubs en banen bedenken een aanbod voor hen om ’het bedje te spreiden’
De bestaande jeugdleden zijn uiteraard de allerbelangrijkste ambassadeurs voor de sport. 

Inmiddels is de agenda van RAAK! weer behoorlijk gevuld met evenementen die clubs en banen zelf organiseren. Hierbij zal een aantal leuke spellen van het inmiddels bekende funpark aanwezig zijn zodat nieuwe kinderen kennis kunnen maken met de sport. De bestaande jeugdleden zijn uiteraard de allerbelangrijkste ambassadeurs voor de sport. Merchandise pakketten en ansichtkaartjes als uitnodigingen zal het makkelijker maken om hun vrienden en klasgenoten uit te nodigen voor de activiteiten op hun club. 

Kinderen die voor het eerst kennismaken met de sport, hebben niks aan een € 10-kaart, omdat zij simpelweg nog niet kunnen golfen. RAAK!-clubpashouders kunnen nog steeds gebruik maken van de driving ranges op de deelnemende RAAK!-banen en diverse banen hebben nog extra aanbiedingen voor de RAAK!-kids. Het programma heeft alles te maken met het beleven van FUN tijdens de evenementen en deze fun willen zij graag verder ervaren als zij eenmaal de stap naar een échte baan maken.


}