Emotionele dag op The Dutch

20 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Guilherme Luis vluchtte als tiener voor oorlogsgeweld uit Angola. Op Golfclub The Dutch werd hij zondag verrast door Phil Allen, de coach van Joost Luiten. Het werd een emotionele ontmoeting.

In het blad Regio Golf stond onlangs het verhaal van Guilherme Luis. Als tiener ontvluchtte hij het oorlogsgeweld in Angola en belandde in Nederland. In zijn geboorteland was Luis als jonge jongen in aanraking gekomen met golf. Hij zag een verhaal over Tiger Woods in een krant en raakte in de ban. 

Geld om golf te spelen was er niet, maar met een balletje van hout, een steel van een paraplu die hij gebruikte als putter en een leeg conservenblik dat hij ingroef in de aarde speelde hij op zijn manier toch golf. 

Veertien jaar geleden stapte Luis die het contact met zijn ouders was verloren – zeker is nu dat zijn moeder niet meer leeft, van zijn vader heeft hij nooit meer iets vernomen - in Angola op een boot met onbekende bestemming. 

Puur geluk

Hij arriveerde in Nederland. Via een aantal asielzoekerscentra kwam hij terecht in Enschede. Toen hij een video zag van golfer Vijay Singh werd hij weer geraakt door golf. Op Golfclub Driene kwam hij in contact met het bestuur. In ruil voor het uitvoeren van allerlei klusjes, mocht hij oefenen en spelen. Hij werd van alle kanten gesteund en kreeg clubs, tas, ballen, schoenen.

Inmiddels speelt Luis met zijn handicap 12 al twee jaar competitie voor Driene. Ballen rapen op de range doet hij nog steeds. ‘Golf heeft me gered’, aldus Luis die ook aangaf het allerliefste golfleraar te worden. 

Zijn verhaal bleef niet onopgemerkt. Luis verscheen onlangs op televisie in de Staatsloterij Puur geluk Show. Phil Allen, de coach van Joost Luiten, bood aan de wens van Luis in vervulling te willen laten gaan en hem te helpen een betere golfer te worden. Afgelopen zondag ontving hij Luis op The Dutch en verraste hij hem met een aantal mooie cadeaus. 

Bekijk de video boven dit bericht.

}