Anne van Dam
Anne van Dam in Haikou
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam op randje van de cut

18 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 71 op de tweede dag van het World Ladies Championship in China gaat Anne van Dam waarschijnlijk net de cut halen.

Anne van Dam maakte zaterdag in de tweede ronde op Mission Hills Haikou een eagle, een double bogey, vier birdies en twee bogeys. Een goede tweede ronde was nodig om de cut te halen want de speelster van Golf Team Holland maakte op donderdag 79 (+6).

Van Dam staat op +4 na twee dagen. Op dit moment zou ze de cut op de slag halen, maar door onweer kon ronde twee zaterdag niet afgemaakt worden. De ronde wordt zondagochtend hervat.

Het World Ladies Championship (54 holes) is het eerste toernooi van Van Dam in 2017. De Nederlandse is derdejaars op de Ladies European Tour.

De zesde editie van het World Ladies Championship (54 holes) is tri-sanctioned en telt mee voor de Ladies European Tour, Korean LPGA en China LPGA Tour. Na deze week staat het Terre Blanche Ladies Open (31 maart t/m 2 april), een toernooi van de LET Acces Series, op het programma van de nummer 241 van de wereldranglijst.

Nieuwe coach

Van Dam werkt sinds kort met een nieuwe coach: David Dickmeis uit Denemarken. De opvolger van Eric der Kinderen (Eindhovensche) werkt ook samen met de succesvolle Deense speelsters Nanna Koerstz Madsen en Emily Kristine Pedersen. De Nederlandse longhitter werkte met Dickmeis veel aan het korte spel, maar met het oog op de toekomst, en het voorkomen van blessures, ook aan de swing voor haar lange slagen.

Leaderboard.

Order of Merit.

Website Anne van Dam.

De tweede en derde ronde worden live op YouTube uitgezonden:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bank of Hope Founders Cup

Na dag twee van het LPGA-toernooi gaan Stacy Lewis en Ariya Jutanugarn aan de leiding

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


}