Architectuur en natuur
Het clubhuis
De badkamer in een van de zeven hotelkamers

De traveltip van ...

17 maart 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van Alan Rijks, golfbaanarchitect met meer dan 65 nationale en internationale golfbaanprojecten op zeer uiteenlopende locaties. Zelf speelt hij van handicap 4,5.


Knokke-Heist, België

Royal Zoute Golf Club: Ik heb er vaak met Noordwijk Heren 1 kwalificaties gespeeld en het was meer dan eens de locatie voor het Belgisch ‘Open’. Sommige huizen rond deze baan laten zien dat architectuur en natuur goed bij elkaar kunnen passen. De golvende zachte duinen met de afwisseling van helmgras en bos maken hier spelen geweldig. Het clubhuis heeft een oude inrichting met logeermogelijkheden; als je hier na een ronde blijft eten en overnachten, vergeet je deze ervaring nooit. De holes zijn verbluffend mooi en je moet er minimaal twee rondjes lopen wil je de baan een beetje leren kennen. Mijn favoriete baan in België.

TIP van de REDACTIE: Je kunt aan de golfbaan slapen, met uitzicht op de fairway. Er zijn zeven kamers, variërend van 160 tot 210 euro per nacht.

> www.rzgc.be