Capels Senior Open
De deelnemers in 2016

Nationaal golftoernooi voor senioren op Capelle

1 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Golf & Country Club Capelle aan den IJssel organiseert in 2017 de zevende editie van het Capels Senior Open. Het nationale golftoernooi voor senioren besteedt dit jaar ook aandacht aan 'Super Senioren'.

Het Capels Senior Open wordt dit jaar gespeeld op zaterdag 15 en zondag 16 juli. De nationale wedstrijd op de golfbaan van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel is voor senioren (heren en dames vanaf 50 jaar) met een exact handicap van 30 of lager. Teams van alle bij de NGF aangesloten golfclubs in Nederland of vrije golfers zijn weer van harte welkom.

De organisatie verwacht weer een grote opkomst. De laatste editie was overtekend, mede door een groot aantal enthousiaste terugkerende oud-deelnemers, maar ook door het genomen besluit van de European Golf Association (EGA) om de leeftijdsgrens van senioren-mannen van 55 naar 50 jaar te verlagen.  

Eind februari hadden zich al 57 teams ingeschreven. Er is ruimte voor 80 teams.

Het toernooi wordt gespeeld over twee dagen. Op de tweede dag zullen alleen de beste 48 teams strijden om de Capels Senior Open trofee.

De wedstrijdvorm is fourball strokeplay. Twee spelers vormen een team. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, dus bruto strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee mannen of twee vrouwen, maar ook mixed teams kunnen zich inschrijven.

Het team met de beste bruto score over twee keer 18 holes wint de Capels Senior Open trofee. Naast de bruto scores is er ook een prijs te winnen per categorie voor de beste netto score op basis van de gezamenlijke handicap.

Super Senioren

Dit jaar zal er voor het eerst een ook een prijs beschikbaar worden gesteld voor het Super Senioren team met de laagste bruto score. Beide spelers moeten op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.

Ook dit jaar, maar ook in 2018, zal het bedrijf De Computerwacht de hoofdsponsor zijn van het groots opgezette evenement. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ICT-infrastructuur en netwerkbeheer voor het het midden- en kleinbedrijf. 

De organisatie, bestaande uit een speciale commissie van leden van de Golfclub Capelle aan den IJssel, heeft de wedstrijd wederom gekoppeld aan een goed doel. Voor de vierde keer is ervoor gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. Deze stichting stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werkt zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE).

Om het toernooi onder de aandacht te brengen van senior leden van golfclubs en vrije golfers, zal de organisatie posters en flyers distribueren aan alle bij de NGF aangesloten golfclubs.

Uitgebreide informatie is beschikbaar op de website seniorgolfopen.nl. Via deze website kan men zich voor de wedstrijd inschrijven.

poster}