Albert Heijn Spaaractie

Nieuwkomers in golf, hoe bereiken we ze?
23 mei 2017 Redactie NGF

In het najaar sluiten de NGF, NVG en PGA Holland aan bij de spaaractie van Albert Heijn en NOC*NSF. Met deze actie kunnen klanten vanaf 4 september drie weken lang bij vrijwel alle 900 AH-winkels in Nederland sparen voor minimaal drie en maximaal vijf gratis sportmomenten naar keuze. Met een volle spaarkaart kunnen sportmomenten geboekt worden via ahsportactie.nl, tot en met 3 december. Sportclubs kunnen zelf hun activiteiten invoeren via dit zoek & boek-systeem. Uit de pilot, vorig jaar gehouden in Utrecht, bleek dat deze laagdrempelige activatie daadwerkelijk nieuwe leden oplevert en bijzonder goed wordt gewaardeerd door de deelnemers. Golfbaan Galecop uit Nieuwegein deed als enige uit de regio mee en kreeg veertig bezoekers. Hiervan boekten er tien direct na afloop een handicap-54-cursus en/of werden lid. ‘Dit is dé kans om een nieuwe doelgroep te bereiken, te laten zien dat iedereen welkom is én onderdeel te zijn van een grootste landelijke sportcampagne tot nu toe’, zo legt Arthur Simons van Galecop-Golf uit.

Deze spaaractie is dé kans om een doelgroep te benaderen die we anders nooit zouden bereiken!

Hoe werkt het?

Vanaf 19 mei kunnen golfclubs en -banen zich inschrijven als deelnemer van de AH Spaaractie via www.clubprofiel.nl.
Vanaf medio juni kan het specifieke sportaanbod per club ingevuld worden op dezelfde website. Op het moment dat er met een spaarkaart één of meerdere sportmomenten zijn geboekt, krijgt de club/baan daar een melding van met alle gegevens van de sporter erbij. Het is vervolgens aan de club, baan en/of golfprofessional om diegene enthousiast te maken via een persoonlijk welkom en uiteraard een onvergetelijke ervaring op de golfbaan.

De NGF, NVG en PGA Holland steunen de deelnemende golfclubs en -banen door proactief een voorstel te doen voor de sportmomenten, bereikbaar te zijn voor vragen en door de spaaractie zoveel mogelijk te promoten. Daarnaast wordt er, vergelijkbaar met de Olympic Experience van vorig jaar, een golf-experience opgetuigd tijdens het AH-Sportfestijn op 9 en 10 september. De verwachting is dat hier zo’n twintigduizend sportliefhebbers op af gaan komen.

Vragen over de AH Spaaractie?

Neem contact op met Jaco Schippers, hij coördineert deze actie vanuit de NGF: jaco.schippers@ngf.nl of 06 - 427 264 55

Alle informatie op een rijtje

Bekijk hier de uitgebreide brief die vanuit NOC*NSF, alle sportbonden en de Albert Heijn opgesteld is voor sportclubs in Nederland.