Duurzame scorekaart

Gadgets waar je (n)iets aan hebt!

31 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Golfers, als natuurliefhebbers, willen natuurlijk bijdragen aan een duurzamere planeet. Wat is er dan mooier om zelf te recyclen? Van potlood & scorekaart naar cherry tomaatjes.

Een scorekaart en een potlood die niet hoeven te eindigen in de prullenbak maar die je gewoon kunt weggooien in de natuur. En dan? Dan groeien er plantjes, zoals basilicum, goudsbloem, rozemarijn en cherrytomatenplantjes. Je kunt ze natuurlijk ook thuis in een potje doen. 

Het Deense bedrijf Sprout verkoopt al sinds 2014 potloden met zaden erin, naar een idee van drie studenten van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston. Het was een kleine stap om ook scorekaarten (en andere kaarten) op deze manier duurzaam te maken, met de bedoeling de golfwereld nog meer stapjes in de goede richting te laten zetten. 

Grote bedrijven als Disney, Ikea en Pepsi hebben hun potloden al ingewisseld voor deze exemplaren en wist je dat zelfs het Vaticaan ze heeft ingekocht?

Het kan een leuke gimmick zijn voor golfclubs, alleen al om golfers even extra stil te laten staan bij de natuur en het milieu voordat ze een ronde gaan golfen. Dat kan nooit kwaad. Maar weet je wat helemaal duurzaam is? Je scorekaart gewoon invullen via de app van GOLF.NL op je mobiele telefoon!

Klik hier voor meer informatie over Sprout.

Lees meer over

Equipment