Golftuin Zwolle
De Orangerie
Golftuin Zwolle

De 'honesty box' van Golftuin Zwolle

30 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Er zijn nog steeds golfbanen met een 'honesty box': een kistje waar je geld in stopt als er niemand is bij wie je de greenfee kunt afrekenen.

Golftuin Zwolle is een voorbeeld van een baan met een honesty box. De Golftuin, die geleid wordt door een agrariër en zijn vrouw, bestaat twee jaar en heeft een leuke par-3 baan en een restaurant. 

De honesty box is bedoeld voor golfers die laat op de avond spelen als het clubhuis al gesloten is. En voor spelers op maandagen, als de Orangerie (restaurant en clubhuis) de hele dag dicht is.

Je kunt cash achterlaten in de brievenbus (15 euro voor negen holes, 25 euro voor 18) maar je kunt ook je gegevens op een formulier invullen, dan krijg je achteraf per mail een rekening toegestuurd.

Er wordt zelden misbruik gemaakt van het systeem maar afgelopen maandag leek het er even op dat de golfwereld net zo boos en onbetrouwbaar is als de echte. Een groepje spelers was na negen holes vertrokken zonder te betalen, terwijl de eigenaars nog zo vriendelijk waren geweest om een koelbox met flesjes water neer te zetten - het was immers een snikhete dag.

Maar de groep heeft vanochtend, dinsdag, alsnog betaald. Men was vergeten om de formulieren in de brievenbus te doen. De golfers vonden de baan zo leuk dat ze dinsdag opnieuw gespeeld hebben.

Honesty box

De Keppelse Golfclub had vroeger ook een honesty box. Bij afwezigheid van het secretariaat moest de greenfee gedeponeerd worden in een kistje. De honesty box werd later vervangen door een pinautomaat, met geprinte instructies hoe je de greenfee kon pinnen. 

Ken je golfbanen in Nederland met een honesty box? Laat het ons weten via redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Naschrift:

Akkermans Leisure & Golf, een 9-holes par-3 baan in De Heen, gebruikt ook een honesty box (foto onderaan dit artikel): 'Net als de golfbaan die onderwerp is van jullie artikel hebben wij hier hele goede ervaringen mee. Golfers zijn er erg blij mee en wij hebben nog geen enkel misbruik ontdekt, terwijl we het systeem al vele jaren gebruiken voor de momenten waarop onze receptie en ons grand café gesloten zijn. Golfers zijn bij ons welkom tussen zonsopkomst en zonsondergang en wij begrijpen goed dat er hele vroege en hele late vogels zijn als je zo'n mooi vergezicht hebt vanaf de baan.'

Golftuin Zwolle: bereikbaar en betaalbaar

Golftuin Zwolle wil golf 'voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken'. De baan is geschikt voor beginnende en gevorderde golfers. Handicap 54 (GVB) of baanpermissie is niet vereist.

Op de 9-holes par-3 baan zijn 18 afslagplaatsen; je slaat op de tweede negen van andere tees dan op de eerste negen.  De negen holes variëren in lengte van 60 tot 133 meter. De baan zal later dit jaar qualifying zijn (je kunt er dan ronden voor je handicap spelen).

Er zijn ook twee oefengreens en je kunt lessen volgen bij Golftuin Zwolle. De baan en Orangerie ligt langs de fiets- en wandelroutes van 'Rondje Zwolle' en trekt dus ook veel fietsers en wandelaars. 

In de Orangerie kun je lunchen en dineren. Er zijn ook twee vergaderruimtes in het gebouw en er worden yoga-lessen gegeven. Meer informatie: golftuinzwolle.nl.


Golftuin Zwolle op Facebook:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Akkermans Golf:

Akkermans Golf


}