Negen majorzeges bij de seniors voor Benhard Langer
Beeld: Getty Images

Bernhard Langer: 59 jaar en 'Rekordmeister'

27 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Elke maandag staan we stil bij een bijzonder nieuwsmoment in de golfsport. Vandaag: een seniorrecord voor Bernhard Langer.

Wanneer gaan de jaren vat krijgen op Bernhard Langer? Eens zal de inmiddels 59-jarige Duitser toch last van slijtage moeten krijgen. Maar voorlopig speelt hij als een jonge golfgod. Langer is de grote alleenheerser op de de Champions Tour, het Amerikaanse circuit waar golfers van vijftig jaar en ouder op nog altijd heel hoog niveau acteren. En niemand kan daar tippen aan der Bernhard. Afgelopen zondag schreef hij geschiedenis. Langer won het Senior PGA Championship, zijn 32ste overwinning op het seniorcircuit en zijn negende majorzege. De op 27 augustus 1957 in Anhausen geboren golfer is nu alleen recordhouder, voor Jack Nicklaus die acht seniormajors op zijn naam heeft staan. Zondag op Trump National Golfclub bij Washington in de laatste ronde van het Senior PGA maakten Langer en Vijay Singh er een prachtig gevecht van. Singh is vijf jaar jonger dan Langer, slaat de bal veel verder maar toch was het weer de Duitser die er met de buit vandoor ging. Langer beet zich op zijn bekende wijze vast in zijn tegenstander, bleef ijzig koel, maakte zelf geen fouten en profiteerde op de slotholes van een paar slippertjes met de putter van de golfer uit de Fiji Eilanden. 

Major als zestiger

Een week eerder won Langer de Regions Tradition, ook een major op het seniorcircuit. Twee majors op rij winnen in twee weken tijd, zelfs bij Langer de onverslijtbare ging het kennelijk niet in de koude kleren zitten. ‘Ik was de laatste holes heel erg moe, voelde overal pijntjes. Maar ik ben een gezegend mens’, aldus Langer die al jaren een zeer Godvruchtig leven leidt, op de golfbaan nooit te betrappen valt op een onvertogen woord en altijd een serene rust uitstraalt. Hoe lang Langer dit niveau kan volhouden? Over drie maanden wordt hij zestig jaar. Dat er minimaal één majorzege komt als zestiger daar twijfelt helemaal niemand aan.


}