Een RAAK! golf voorjaar!

Organiseer een RAAK! golfdag voor kids!
24 mei 2017 NGF
Hoe kom ik als club of baan in contact met potentieel nieuwe jeugdleden? Een vraagstuk waar vandaag de dag veel mee geworsteld wordt. Niet alleen in de golfsport, maar ook andere sporten kampen met deze uitdaging. Sinds begin 2017 is het mogelijk om een deel van het opblaasbare golfpark inclusief drie enthousiaste spelbegeleiders 'in te laten vliegen'.

De komende tijd staat nog een aantal club evenementen op de agenda. Daarnaast gaat de NGF ook nog naar grote evenementen toe om aldaar de sport te promoten. We trappen af bij The Finals in Ahoy Rotterdam, waar ruim 8.000 kinderen aanwezig zijn. Inmiddels hebben 11 clubs het opblaasbare golfpark op hun locatie gehad. Als onderdeel van een open dag, maar ook een exclusieve dagen voor alleen kinderen. Op zaterdagen, zondagen en woensdagmiddagen zijn honderden kinderen met een lach op hun gezicht naar huis gegaan. 

Een stappenplan voor een succesvolle dag

  1. Laat de golfbaan even los en sluit bijvoorbeeld aan bij de lokale stadsspelen, het evenement op een plein in de buurt of in het stadspark of maak een afspraak met de hockeyvereniging of andere sportclub. ‘Confronteer’ de kinderen aldaar op een onverwachte plek. Je zult zien dat zij verrast zijn hoe leuk golf eigenlijk is. Zorg ervoor dat er na deze 'confrontatie' een goede follow-up is.
  2. Huur het Plug & Play pakket. Golfbanen en -clubs kunnen op basis van beschikbaarheid gebruik maken van een aantal onderdelen uit het RAAK!-golfpark. De jongens en meiden die de dag begeleiden, bouwen van te voren het park op en pakken het na afloop (met wat hulp van vrijwilligers) weer netjes in. Dit kan op de baan zelf, maar ook op andere plaatsen zoals bij tip 1 geschetst. (Het pakket is aan te vragen via info@golfraak.nl)
  3. Bestel het RAAK!-merchandisepakket en geef ieder kind iets mee naar huis. Als zij echt een leuke dag hebben gehad, laten zij alles trots zien aan de ouders of aan hun vriendjes. (1 pakket is inbegrepen bij de huur van het park)
  4. Van te voren de kinderen laten inschrijven is niet nodig (het is mogelijk een drempel voor ouders). Kinderen ‘waaien aan’ en maken op een nieuwe manier kennis met de sport die zij wellicht weleens gezien hadden, maar nu eens zelf kunnen proberen.
  5. Onderhoud warme contacten met de basisscholen, buurtsportcoaches in de gemeente. Zij kunnen er heel gemakkelijk voor zorgen dat je in contact komt met de juiste doelgroep en kunt aansluiten bij de geschikte evenementen in de buurt.
  6. Laat uw bestaande jeugdleden hun klasgenootjes uitnodigen (bijvoorbeeld met de ansichtkaarten die worden meegestuurd in het promotiepakket). Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs van de sport en uw club!
  7. Organiseer na een RAAK!-evenement een aantal weken later (of gewoon met een regelmaat van eens per maand) een aantal groepslessen of een clinic op de golfbaan zelf. Ga naar de kinderen toe om dit te promoten of biedt het aan tijdens het eerste contact elders.
  8. Zorg dat een kind altijd iets kan winnen, zodat hij met een brede glimlach aan zijn ouders, grootouders en vriendjes kan laten zien wat hij heeft gewonnen! Leg hiervoor de lat niet te hoog, zodat de winnaarsbeleving van het kind snel gerealiseerd kan worden.
  9. Laat kinderen van uw vereniging aansluiten bij de activiteiten en geef hen een rol. Zij kunnen een rondleiding geven, andere kinderen helpen, ranja inschenken en leuke goodies uitdelen. Je kunt ook nog een koppel aanwijzen die live via Instagram en Snapchat - want daar zitten de kids zelf - verslag te doen van de dag.
  10. Bepaal een duidelijke doelstelling. Gewoon een leuke dag voor 150 kinderen die kennismaken met golf, kan ook een doelstelling zijn. Als kinderen het écht leuk vinden, springt het vonkje 'gister' nog over en anders komt het later.

Golfteam RAAK! staat voor u klaar om mee te denken aan een geslaagde dag. Te bereiken via 030-2426370. Alexander Renders is uw aanspreekpunt.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}