Super senioren
Een speler in het NK van 2016 op de Hattemse
Beeld: Hattemse GC

Tweede editie NK Super Senioren

23 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Op 15 en 16 juni 2017 wordt op de Hattemse Golf & Country Club het Nederlands Kampioenschap Super Senioren gespeeld.

Super Senioren zijn spelers van 65 jaar en ouder. Het 36-holes toernooi wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en kan daardoor worden aangemerkt als Nederlands Kampioenschap. Willem Zelsmann, president van de NGF, zal de prijzen uitreiken aan de kersverse Nationale Kampioenen.

Er is een damescategorie en een herencategorie en er zullen daarom twee kampioenen worden gekroond. Dames onder de deelnemers moeten maximaal handicap 15,0 hebben en heren 13,0. Op de par-3 12de wordt een hole-in-one beloond met een nieuwe auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem. 

De wedstrijden beginnen op beide toernooidagen om 8 uur. Er zal live scoring zijn. De scores zijn te volgen op de website golfclub-hattem.nl

De eerste editie van het NK Super Senioren, in 2016, werd gewonnen door Rolf Esser van de Koninklijke Haagse en Nora Smit van Golfclub Zeewolde. 

Bij de heren werd Hans van Beek van Golfclub Zegersloot tweede. Vic Swane van Golfclub De Dommel werd derde. De tweede plaats bij de dames in 2016 werd gedeeld door Marie-José Groenewoud van Wouwse Plantage en Joke Hehenkamp van Golfclub Zeewolde. Oud-tennisser Tom Okker was in 2016 een van de deelnemers.

Meer informatie: golfclub-hattem.nl.

Super senioren

Lees meer over

Amateurs