Beeld: Golfsupport.nl

Kampioensduik valt in het water

22 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Elke maandag staan we stil bij een bijzonder nieuwsmoment in de golfsport. Vandaag: de kampioensduik in opblaasbadjes...

Schitterende traditie: de kampioensteams in de NGF Hoofdklasse nemen een kampioensduik in de vijver. Spelers duiken de plomp in, uitzinnig van vreugde. Tranen van vreugde vermengen zich met water en kroos.

Zo vier je een titel!

We hadden vorige week bij de vooruitblik op het finaleweekeinde nog een mooie foto van zo’n tafereeltje op de Lage Vuursche.

Hoofdklassespelers dromen net zo vaak van het maken van het kampioensputtje als van het nemen van de kampioensduik. Je carrière als topamateur is zonder kampioensduik niet geslaagd. De kampioensduik in de vijver of een goed gevulde greppel is een traditie die nog generaties overleeft.

Maar wat als je geen waterpartij hebt in de buurt van de plek waar je de kampioenen huldigt? Prachtige baan De Gelpenberg, daar op Drentse zandgrond, daar niet van, maar naar een plons in de de directe nabijheid van de slothole moet je ver zoeken. De dichtstbijzijnde plas vanaf daar gerekend, ligt op zo'n 500 meter.

Als je na de prijsuitreiking bij het clubhuis eerst een volksverhuizing met spelers en publiek moet organiseren, voordat de kampioensduik zijn beslag kan krijgen, dan is de lol er ook een beetje vanaf. Dat snap ik wel. Dus dachten ze bij De Gelpenberg, terecht door de hoofdrolspelers geroemd om de perfecte organisatie en de gastvrijheid, na over een alternatief. Opblaasbadjes! Nou en daar vond iedereen wel wat van. Van 'aanstootgevend' tot 'zeer leuke grap'. Wordt dit nu de nieuwe traditie op golfbanen zonder waterpartij op de plek van huldiging? De tijd zal het leren. 

Ps.

We zijn benieuwd of het Golfmuseum zich al heeft gemeld voor de opblaasbadjes!

Video

Bekijk hier een videoverslag van de finales.


}