3
Beeld: Bert van der Toorn

PGA Junior League begint eind mei

21 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Eind mei is de aftrap van een nieuw seizoen van de PGA Junior League, een teamcompetitie voor de jeugd.

De PGA Junior League is een initiatief dat uit Amerika is over komen waaien. De Amerikaanse PGA heeft dit idee bedacht om de golfsport als teamsport te promoten, waarbij kinderen op jonge leeftijd met elkaar spelen in de baan, elkaar helpen en elkaar aanmoedigen. De kinderen spelen in een team van minimaal acht, maximaal twaalf spelers en met dat team spelen zij tegen een ander team. Hierdoor komen kinderen in contact met leeftijdsgenoten en spelen zij op verschillende banen.

Elf teams uit drie poules komen uit in twee regio’s in Nederland waar de PGD Junior League op het programma staat. De meeste kinderen die meedoen, zijn jonger dan 13 jaar en hebben baanpermissie of een handicap tussen 37 en 54. 

Het seizoen wordt in het najaar afgesloten met een nationale finale. Het winnende team strijdt in een Euregio-finale tegen de winnaar van de Belgische PGA Junior League.

Na elke drie holes (flag) zijn er punten te verdienen (en worden er PGA Junior League armbandjes vergeven aan de winnaars van de flag) en mogen teamspelers gewisseld worden, zodat je ook met een andere teamgenoot kunt spelen. De spelers dragen een teampolo bedrukt met rugnummers. De PGA Junior League kan gespeeld worden op de par-3 baan, maar er kunnen ook tees op de fairway van de grote baan geplaatst worden.

Wilt u als club aan de slag om de PGA Junior League te organiseren? In het handboek is meer informatie te vinden over het toernooi in Nederland. Vragen kunnen worden gesteld per e-mail aan manjaschilstra@hotmail.com coördinator PGA Junior League of aan Floris van Imhoff via floris.vanimhoff@ngf.nl 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

.


}