Kempense GC
Kempense GC

Internationaal jeugdtoernooi net over de grens

17 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Van 6 tot en met 9 juli 2017 wordt op de Kempense Golf Club in Mol (Belgiƫ) de eerste editie van de Campine Junior Golf Classic gespeeld.

Het toernooi maakt onderdeel uit van de Global Junior Golf Tour en wordt georganiseerd door de Nederlandse organisatie Pro Golf Events.

De Global Junior Golf tour trekt in 2017 wereldwijd langs 16 golfbanen en bezoekt dit jaar voor het eerst ook langs België. Deelnemers en hun ouders en coaches worden ondergebracht in het naastgelegen Sunparks Kempense Meren. 

Volgens Henk van Dijken van Pro Golf Events draagt het toernooi bij aan de ontwikkeling van toptalent in binnen- en buitenland: ‘Het niveau van de deelnemers is erg hoog bij alle Global Junior Golf-wedstrijden en het is vooral voor de Nederlandse en Belgische talenten een prachtige test om te kijken of ze met topjeugd uit de rest van de wereld mee kunnen komen’. 

Er is ruimte voor 72 deelnemers (m/v) in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 21 jaar. Het toernooi wordt gespeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten 12 tot en met 18 jaar en 18 tot en met 21 jaar. De handicapgrens voor jongens is 5,0 en voor meisjes is de handicapgrens 8,0. 

De Kempense Golf Club in Mol is een 18-holes baan die zich uitstrekt over 47 hectare. ‘Wij zijn ontzettend trots om gastheer te mogen zijn van een groot internationaal golftoernooi voor topjeugd’, zegt Rudi van Baelen, president van de Kempense Golf Club. ‘Het is een unieke kans om te laten zien wat wij in huis hebben’. 

Spelers kunnen zich aanmelden via progolfevents.nl.

}