iceblock putter

Gadgets waar je (n)iets aan hebt!

17 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Goed opgelijnd staan is cruciaal maar niet eenvoudig. Een Zwitserse chirurg raakte zo gefrustreerd van alle in zijn ogen onhandige putters dat hij er zelf één ontwierp. En onconventioneel mag je die noemen: de iceblock putter kan blijven staan en is doorzichtig.

De ijsblokputter, in goed Nederlands, doet zijn naam eer aan. Het clubhoofd lijkt op een rechthoekig blok ijs. Maar het materiaal is zachter, voor een zacht gevoel bij impact. Bedenker (en chirurg in Zwitserland met allerlei patenten achter zijn naam) Daniel à Wengen heeft er allemaal goed over nagedacht. 

De putter moet vooral helpen bij het oplijnen. Daarom kan die blijven staan en is die doorzichtig. Het idee is dat je de putter achter de bal zet, een paar stappen naar achteren gaat, de lijn naar de hole goed bekijkt, de positie van de putter desgewenst aanpast en putt (zie filmpje hieronder). 

Het clubhoofd weegt zo'n 500 gram en heeft de grootste sweetspot van alle putters ter wereld. Dan zou dat putten moeten lukken... En zo niet, dan sta je toch mooi met een bijzondere eye catcher op de green en dat is ook wat waard.  

Prijs: 249 dollar

Meer informatie

Lees meer over

Equipment