Si Woo Kim krijgt de beker uit handen van titelverdediger Jason Day.
Beeld: Getty Images

Si Woo Kim jongste winnaar ooit van The Players

15 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Zelfs een albatros van Rafa Cabrera Bello kon de jonge Zuid Koreaan Si Woo Kim niet afhouden van de zege op TPC Sawgrass. Met een foutloze laatste ronde van 69 (-3) was het 21-jarige talent onklopbaar in het prestigieuze toernooi van de PGA Tour.

'Het voelt als een droom dat ik dit toernooi heb gewonnen', zei Kim, die met een totaal van -10 Ian Poulter en Louis Oosthuizen drie slagen achter zich hield. Kim, die vorig jaar het Wyndham Championship won was de enige die in de lastige wind op zondag foutloos bleeg en geen bogey noteerde.

Albatros Cabrera Bello

De slag van de dag - en waarschijnlijk van het toernooi - kwam op naam van Rafa Cabrera Bello. De Spanjaard noteerde een 2 op de par-5 16de. En alsof dat nog niet genoeg was maakte hij op 18 - na een birdie op de eilandhole van 17 - een knappe par van buiten de green. Het was goed voor een gedeelde vierde plaats samen met Kyle Stanley. Bekijk de video van de bijzondere slag onderaan dit bericht.

Poulter en Oosthuizen tweede

Er waren meer bijzondere slagen in de laatste ronde. Ian Poulter, die een paar weken terug zijn kaart leek te zijn verloren en nu samen met Oosthuizen een flinke cheque ontving, was lang in de race totdat de Engelsman een shank sloeg op 18. 'Van een van de slechtste ballen die ik ooit heb geslagen, naar een van de allerbeste', zei Poulter over zijn shank en de zeer knappe bogey die hij wist te maken (zie hoogtepunten onderaan dit bericht).

J.B. Holmes, een van de leiders na 54 holes, had een bijzonder ongelukkige laatste ronde. Na doorkomst in 40 slagen noteerde de Amerikaan op 17 een 8 (twee keer water) en op 18 een double bogey voor een ronde 84 (+12), de hoogste ronde ooit van een leider na 54 holes. Titelverdediger Jason Day (80) en Rickie Fowler (79) hadden ook moeite op de slotdag. 

Kim jongste winnaar

De  vorige jongste winnaar van The Players was Adam Scott, die in 2005 23 was. Si Woo Kim won naast 1,89 miljoen dollar vijf jaar speelrecht voor de PGA Tour en een uitnodiging voor de komende drie edities van de Masters.

Dat Kim een groot talent is, was al langer duidelijk. De Zuid-Koreaan speelde vier jaar geleden de laatste editie van de PGA Tour Qualifying School en bemachtigde op 17-jarige leeftijd een kaart, die hij volgens de regels pas op zijn 18de mocht gebruiken. Hij wist zich door het beperkte aantal starts niet te handhaven. Via de Web.com Tour had Kim twee jaar nodig om zich terug te spelen naar de PGA Tour, waar hij deze week in het 'vijfde major' zijn tweede zege behaalde.

Leaderboard.

De albatros - de eerste in de geschiedenis op de par-5 16de van TPC Sawgrass - van Rafa Cabrera Bello:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Bekijk alle hoogtepunten van de laatste ronde:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 
Op dag drie sloeg Si Woo Kim de volgende bijzondere bal:
  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
 

}