Wil Besseling
Wil Besseling in Portugal op vrijdag
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling gedeeld 22ste in Portugal

12 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling staat er van alle Nederlanders het beste voor na de tweede dag van het Portugees Open.

Het Open de Portugal op Morgado G&CC heeft vertraging opgelopen door onweer op donderdag. Sommige spelers hebben ronde één en twee moeten spelen op vrijdag, bijvoorbeeld Wil Besseling en Darius van Driel. 

Besseling en Van Driel waren na een 67 (-6) op de eerste 18 gedeeld vierde. Besseling maakte vervolgens 73 en is in de tussenstand gedeeld 22ste. 'Het was een lange dag maar het was het waard', zei Besseling op Twitter. 'Ik sta op een goede positie om in het weekend in het klassement te klimmen.'

Van Driel speelde de tweede ronde in 75 slagen en is gedeeld 40ste.

Enkele tientallen spelers moeten ronde twee zaterdagochtend vanaf 9 uur Nederlandse tijd afmaken. De cut staat nu op -3. Dat zou betekenen dat Jurrian van de Vaart en Reinier Saxton (beiden 73-71) net de cut missen.

Daan Huizing (72-73=-1) gaat de derde en vierde ronde missen als de cut -3 of -2 wordt. Maarten Lafeber (76-71=+1) is er zeker niet meer bij.

De zes Nederlanders die gestart zijn in Portugal spelen normaal gesproken allemaal op de Challenge Tour. Het Portugees Open is een co-sanctioned toernooi van de Challenge Tour en European Tour.

Challenge Tour-speler Matt Wallace uit Engeland was de leider na 18 holes en hij gaat nog steeds aan de leiding. Hij staat op -12 na 30 holes.

Leaderboard.

Challenge Tour Rankings.

Matt Wallace gaat nog steeds aan de leiding:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Zaterdag gaat ronde twee verder:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}