Tip van de week: IJzerspel #2

8 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Het is voorjaar en het mooie weer zit er aan te komen. Tijd om de ijzers aan te scherpen en in topvorm aan het golfhoogseizoen te beginnen! De tweede tip in deze 'ijzersterke' maand komt van Hans von Burg, PGA Professional op Golf & Country Club Capelle aan den IJssel en Seve Golfcenter Rotterdam.

'Hoe raak je je ijzers echt goed? Hoe haal je de meeste afstand en spin uit een slag naar de green?

Het allerbelangrijkste bij een ijzerslag is dat je de bal in de neerzwaai raakt. Vooral bij je korte ijzers is dat belangrijk. Als je dat doet komt de bal ‘gevangen’ te zitten tussen het clubblad en de grond, zodat de bal van het clubblad schiet. Bij een goede ijzerslag van de fairway sla je een plag na de bal - omdat je eerst de bal raakt en dan pas de grond.

Om de bal in de neerzwaai te raken is het belangrijk dat je bovenlichaam in de swing boven de bal blijft. Beweeg met je centrum niet te veel naar je achterste voet en maak niet een te lange backswing, want dan is het moeilijker om de bal in de neerzwaai te raken. Zorg wel voor een goede schouderdraai van negentig graden.

En nog iets: als je een ijzer vanaf de tee slaat is het belangrijk dat je de bal niet te hoog opteet. Als je de bal hoog op het clubblad raakt verlies je veel afstand - en iedereen kent het vervelende gevoel bij een slecht geraakte slag met een ijzer.

Veel plezier met oefenen! Succes!'

Hans von Burg is PGA Professional op Golf & Country Club Capelle aan den IJssel en Seve Golfcenter Rotterdam.


Voor meer artikelen over de regels, ga naar GOLF.NL/regels en GOLF.NL/regelnieuws.  
Voor meer artikelen over de regels, ga naar GOLF.NL/regels en GOLF.NL/regelnieuws.  

Lees meer over

Instructie