Bron: YouTube PGA Tour

Harman klopt Johnson

8 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Alle aandacht ging naar een evemtuele vierde zege op rij van de nummer 1 van de wereld, Dustin Johnson, maar Brian Harman eiste in het Wels Fargo Championship met een birdie op de laatste hole de zege op.

Dustin Johnson, die voor het eerst in actie kwam sinds zijn val van de trap een dag voor de Masters, gaf zichzelf een goede kans met twee keer een 67 in het weekend, maar zag als leider in het clubhuis (samen met Pat Perez) hoe Harman met een lange putt de zege claimde op Eagle Point Golf Club. 

'Het is heel moeilijk om geduldig te blijven omdat je weet hoe goed het voelt om te winnen', zei Harman na afloop. 'Als je lang moet wachten op een tweede zege krijg je steeds meer twijfel, dus dit voelt heel erg goed', aldus Harman, die in 2014 op de PGA Tour de John Deere Classic won. 

'Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze week, omdat ik niet echt heb getraind in aanloop naar dit toernooi', zei Johnson. 'De eerste twee dagen speelde ik niet geweldig, maar op zaterdag en zondag speelde ik goed en ik ben blij hoe mijn spel ervoor staat voor volgende week', zei de nummer 1 van de wereld in aanloop naar het Players Championship dat deze week (11-14 mei) op het programma staat.

Jon Rahm was ook lang in de running voor een tweede PGA Tour zege, maar de Spanjaard faalde in zijn poging om met een eagle een play-off af te dwingen en eindigde alleen op de vierde plaats. 

Bekijk de hoogtepunten van de laatste ronde in de video boven dit bericht.

Leaderboard.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}